- 1 cibule
- 1 cuketa
- 5 mrkví
- 8 žampionů
- 3 rajčata
- 4 ks velkých listů mangoldu
- 3 stroužky česneku
- 2-3 lžíce oleje
- shoyu
- 2 lžičky směsi koření (obsahuje: sladká paprika, česnek, zázvor, koriandr, kmín římský, bazalka)
- Zeleninu omyjte a nakrájejte – cuketu a mrkev na proužky, mangold na pásky, cibuli na půlměsíčky, rajčata na čtvrtky a žampiony na plátky.
- Na oleji orestujte cibuli a česnek se špetkou soli a kořením.
- Přidejte žampiony a zeleninu (krom mangoldu) a orestujte.
- Podlijte troškou vody a nechejte 3-5 minut dusit, aby zelenina byla poloměkká a pustila šťávu.
- Dochuťte shoyu, přidejte mangold a nechejte pod pokličkou změknout.
- Podávejte například spolu s polentou orestovanou na cibulce posypanou jarní cibulkou.

- Zeleninu můžete měnit dle sezóny.
- Místo žampiónů můžete dát i jiné houby (např. shitake nebo hlívu).
- Šťávu ze zeleniny můžete zahustit škrobem nebo dochutit smetanou a vytvořit omáčku.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Mnam ♥️
Mnam ♥️ jen jsem si spletla papriku sladkou s palibou a tak to bylo lehce pikantní MŇAM