Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Bezlepkové sušenky s pistáciemi

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi sušenky a ne úplně tradiční “dezertové ingredience”, pak je tento dezert přesně pro vás. Je jako vždy bez lepku i cukru a přípraveny jsou cobydup. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Ingredience
cca 10 sušenek
  • 3 lžíce nahrubo sekaných pistácií
  • 3 plné lžíce vařených červených fazolí
  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce kakaového másla
  • 1-2 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce povidel bez cukru
  • 100 ml rýžového mléka
  • 1 hrnek čirokové mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosf

Jmenuji se Alena, je mi 59 let a zažívám zázrak. Můžu se najíst, nemám hlad, nemusím si píchat bayettu, hubnu a užívá...

Jak připravit sušenky s pistáciemi bez lepku

  1. Hořkou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ve vodní lázni.
  2. Dáme do blendru a přidáme také fazole, datlový sirup, povidla a mléko. Rozmixujeme do hladka.
  3. V míse smícháme mouku, sodu a pečící prášek, přidáme směs z blendru a 2 lžíce pistácií.
  4. Ze vzniklé směsi tvarujeme asi 1 cm vysoké sušenky.
  5. Zbylé pistácie rozdělíme na každou sušenku a lehce je do ní zatlačíme.
  6. Sušenky pečeme v troubě asi 15 minut na 170 °C. Před podáváním necháme vystydnout.

Praktické

  • Sušenky oslaďte dle své chuti.
  • Použitý hrnek má 250 ml.

Děti

  • Veganská sladkost vhodná pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

16 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Letní bezlepkové cupcakes

Vláčný korpus a lahodný krém. Přesně takové jsou tyto bezlepkové cupcakes, jejichž příprava není nikterak složitá. Ovoce na ozdobení můžete obměnit dle sez...

Crincles jinak (bezlepkové)

Když honí mlsná a není času nazbyt, tyto “popraskané sušenky” jistě přijdou vhod. Jsou bez lepku, cukru a mléka a k odpolednímu čaji jako stvoř...

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky jsou klasika, se kterou nelze šlápnout vedle. Tento recept je rychlovka a není třeba žádných speciálních ingrediencí.

Bezlepkový mechový řez

Alternativa známého mechového dortu, k jejíž přípravě není třeba cukru, lepku, mléka ani vajec. Příprava není nijak složitá a je už pak jen na vás, jak si ...

Bezlepková vánoční “tvarohová” štola

Alternativa na známý vánoční moučník, tentokrát v bezlepkové variantě. Ovoce a oříšky můžete obměňovat dle chuti a zásob.

Ovesné košíčky bez lepku

Oblíbené vločky tentokrát v podobě košíčků. Čím je naplníte je už jen a jen na vás. Tento rychlý zdravý dezert je bez cukru, lepku a živočišných produktů.