Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Míchané batáty s kysaným zelím

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna jaro

Dokonalá kombinace kysaného zelí, batátů a smetanovo-hořčicové zálivky. Jednoduchý a rychlý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Ingredience
4 porce
  • 500 g batátů
  • 1 kg kysaného zelí
  • kus hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • marinovaný či jinak ochucený tempeh
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 150 ml rostlinné smetany
  • olej
  • sůl

Přestože se název článku může laskavé čtenářce jevit jako mírně zmatený, není tomu ta...

Jak připravit míchané batáty se zelím

  1. Batáty nakrájíme na kostky a uvaříme.
  2. Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené zelí a kysané zelí.
  3. Vše orestujeme a pak doměkka podusíme.
  4. Na pánvi na oleji zprudka orestujeme batáty a přidáme rozdrolený smažený tempeh a ještě chvilku orestujeme.
  5. Vmícháme podušené zelí.
  6. Hořčici smícháme se smetanou a vmícháme do směsí.
  7. Posypeme třeba jarní cibulkou.

Praktické

  • Toto jídlo můžeme i zapéct v troubě.
  • Ideální jídlo s sebou na oběd do práce nebo na výlet.
  • Můžeme posypat gomasiem nebo opraženými vlašskými ořechy.

Obměna

  • Místo tempehu (lze i uzený nebo smažený) můžeme použít i uzené tofu.
  • Hlávkové zelí můžeme vynechat, anebo dát místo něj třeba na proužky papriku.
  • Místo smetany můžeme použít tofunézu, anebo rostlinný jogurt.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

výborný recept. Mladším dětem nechutnala kyselá chuť, ale konečně recept na batáty, který není tak sladký.

Klub

Vynikajicí! Tohle bude stálice!

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Zeleninové Ikea kuličky (bez masa)

Máte rádi kuličky z Ikei? Tady je recept, jak si je udělat doma!

Slavnostní velikonoční nádivka (bez lepku)

Chuťově vyladěná luxusní slavnostní velikonoční nádivka pro celou rodinu!
24
80

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Domácí hrachový tempeh

Příprava domácího hrachového tempehu není žádná věda. Zvládnete ho v domácích podmínkách raz dva. Stačí vám k tomu spotřebiče a pomůcky, které už máte doma...

Domácí sójovo-arašídový tempeh

Sója i arašídy jsou špatně stravitelné luštěniny. Mají ale spoustu bílkovin. Díky fermentaci ve formě tempehu se antinutrienty v sóje i arašídech rozloží a...

Sushi rolky z rýžového papíru

Nemáte rádi řasy? Pak zkuste alternativu sushi – vyměňte nori řasu za rýžový papír. Toto sushi chutná i dětem.