Dokonalá kombinace kysaného zelí, batátů a smetanovo-hořčicové zálivky. Jednoduchý a rychlý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Ingredience
4 porce
  • 500 g batátů
  • 1 kg kysaného zelí
  • kus hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • marinovaný či jinak ochucený tempeh
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 150 ml rostlinné smetany
  • olej
  • sůl

Jak připravit míchané batáty se zelím

  1. Batáty nakrájíme na kostky a uvaříme.
  2. Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené zelí a kysané zelí.
  3. Vše orestujeme a pak doměkka podusíme.
  4. Na pánvi na oleji zprudka orestujeme batáty a přidáme rozdrolený smažený tempeh a ještě chvilku orestujeme.
  5. Vmícháme podušené zelí.
  6. Hořčici smícháme se smetanou a vmícháme do směsí.
  7. Posypeme třeba jarní cibulkou.

Praktické

  • Toto jídlo můžeme i zapéct v troubě.
  • Ideální jídlo s sebou na oběd do práce nebo na výlet.
  • Můžeme posypat gomasiem nebo opraženými vlašskými ořechy.

Obměna

  • Místo tempehu (lze i uzený nebo smažený) můžeme použít i uzené tofu.
  • Hlávkové zelí můžeme vynechat, anebo dát místo něj třeba na proužky papriku.
  • Místo smetany můžeme použít tofunézu, anebo rostlinný jogurt.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Cítím se báječně a i můj pes je spokojený :-) (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, jsem ve 12 dnu. Přesunula jsem...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...
  1. Páni, to vypadá lákavě! Sladkokyselé chutě mám ráda odjakživa :-) Přiznám se, že na nás jsou batáty hodně sladké, takže je používám jen do ranních kaší (hezky obiloviny osladí a jsou rychle uvařené), případně na placky, ale s kysaným zelím to musí být výborné. Díky za recept!

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek7. Newsletter – Poslední týden půstu!
Další článekJak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu