- půlka kedlubny
- 2 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
- 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
- rostlinná smetana
- umeocet
- na ozdobení: pažitka
Jak uvařit kedlubnovou polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Kedlubnu nastrouháme na struhadle na nudličky.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme ovesné vločky a nastrouhaný kedluben.
- Vaříme asi 10 minut.
- Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
- Ozdobíme zelenou pažitkou.
Děti
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, vynecháme smetanu a umeocet.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance
Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!
Komentáře
Tato polévka je u nás už sázka na jistotu-moc děkujene za recept!