Náš farmář už má první kedlubny a já se jich nemohu nabažit.

Ingredience
pro 1 porci

  • půlka kedlubny
  • 2 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • na ozdobení: pažitka

Jak uvařit kedlubnovou polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Kedlubnu nastrouháme na struhadle na nudličky.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme ovesné vločky a nastrouhaný kedluben.
  4. Vaříme asi 10 minut.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
  6. Ozdobíme zelenou pažitkou.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, vynecháme smetanu a umeocet.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLéto v pohodě – seriál zdarma
Další článekMeloun více chutí