Domů Téma Bez brambor

bez brambor

Šťouchané jáhly s dýní

Někomu chutná jako by byla s vajíčkem, někomu jako alternativa bramborové kaše. My si dáváme tyhle jáhly buď  jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo...

Luxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!

Chutnají jako klasické bramboráčky - dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i...

Omáčka z černých fazolí s mandlemi

Nevíte, co s mandlovou drtí po výrobě domácího mandlového mléka? Přidejte ji do omáčky! Rodina byla nadšená, že v omáčce křupou oříšky a že...

Batát v kuchyni: nejlepší recepty ze sladkých brambor

Batáty jsou nejen lahodné a syté, ale mají i spoustu zdravotních benefitů pro naše tělo. Už vám docházejí nápady, jak tyto sladké brambory v...

Zázvorové jáhly s dýní

Tahle úprava jahel a dýně krásně zahřeje, hodí se proto do chladných dnů. Jáhly i dýně jsou lékem na žaludek, slinivku a slezinu. Je...

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a...

Houbová polévka

Máte čerstvé nebo sušené houby a nevíte co s nimi? Zkuste tuto naši oblíbenou houbovou polévku. Když ji ještě posypete chlebovými krutony, bude se...

Pohanková bramboračka s houbami

Máme rádi všechny polévky, které připomínají bramborovou polévku. Tohle je naše oblíbená verze. Brambory ani jíšku do ní nedáváme a přitom všem chutná jako...

Míchané batáty s kysaným zelím

Dokonalá kombinace kysaného zelí, batátů a smetanovo-hořčicové zálivky. Jednoduchý a rychlý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Francouzské zeleninové Ratatouille

Toto jídlo je lehoučké, téměř bez práce, ze základních surovin a velice chutné. Dá se jíst jako příloha téměř k čemukoliv. Tato specialita pochází z...

Domácí tortilla chipsy

Máte rádi tortilla chipsy, ale nechcete jíst ty smažené a nezdravé kupované? Udělejte si je doma! Nejlépe z domácích tortill. Není na tom nic...

Šťouchaná dýně s cibulkou

Sezóna dýně je tu! Také milujete sladké hokkaido dýně? Pak zkuste tuto ultra rychlou dobrotu, která se hodí jako blesková večeře nebo náplň do...

Našlehaná „bramborová“ kaše z jáhel. K nerozeznání od klasické!

Věrná alternativa k bramborové kaši bez živočišného mléka a částečně odlehčená květákem. Skvělé příloha například ke grilovanému tofu nebo tempehu!

Pestrý nudlový salát s kari dipem. Hotový do 10 minut.

Nudle a salát jsou ideální jídla do horkých dní. Tak proč to nespojit a neudělat si ultra rychlý, lehoučký a chuťově lahodný nudlový salát?...

Lehký „bramborový“ salát s koprem

Milujete kopr? Tak to určitě zkuste tento lehoučký á la bramborový salát s pořádnou dávkou kopru! Jako dělaný do tohoto slunečného počasí - třeba...

Kucmoch naslano se zelím

Kucmoch neboli také škubánky jsou tradičním jídlem české kuchyně. Nejčastěji se podávalo nasladko s mákem. Výborné je ale také naslano s kysaným zelím.

Batátové lokše (bez lepku)

Lokše jsou oblíbeným tradičním receptem u nás v Česku, ale i na Slovensku. V různých krajích se jim říká jinak - třeba pekáče, přesňáky,...

“Bramborová” kaše z květáku s karamelizovanou cibulkou

1 menší celý květák 6 lžic mandlového mléka 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje 1 velká cibule Pár žampionů nebo shitake hříbků ...

Topinambury s cuketou alá německý bramborový salát

Znáte takový ten německý studený bramborový salát? Tak přesně tak mi chutnala tato kombinace, která vznikla, když naše děti vymýšleli alternativu bramborové kaše a...

Pečený jáhlový knedlík ala americké brambory

Máte rádi americké brambory, ale nedělají vám dobře nebo si hlídáte postavu? Máme pro vás chutnou bezlepkovou variantu. U nás v zimě patří k...

Brambory a batáty: jsou stejně nezdravé?

Batáty připomínají brambory jak vzhledem, tak i chutí. Právě proto se jim začalo říkat sladké brambory. Ale to není důvod, abychom je dávali s...

Batátový guláš s černými fazolemi

V naší rodině se dělával bramborový guláš s uzeninou. Tento se mu díky batátům hodně podobá, ale vaříme ho ve zdravé verzi. Je velmi,...

Kapustový mozeček

Víte, že i obyčejná kapusta (zejména ta kadeřavá - kadeřávek) je zdrojem vápníku? Nezapomeňte ji proto zařazovat pravidelně do svého jídelníčku. Můžete z ní...

Červená čočka s uzenou paprikou

Oblíbila jsem si používat do jídel uzenou papriku. Jídla s ní mají šmrnc jako by tam bylo uzené. Znáte toto koření? Pokud ne, tak...

Jáhlová lepenice s kapustou

Lepenice je staročeské prosté jídlo. Dříve se mu také říkalo žvanda. Podávalo se většinou jako samostatné jídlo, v bohatších rodinách i jako příloha k...

Kapustové karbanátky

Také marně přemýšlíte, co vařit s hlávkou kapusty? Pak zkuste tyto snadné kapustové karbanátky. Díky uzenému tempehu budou mít "masový šmak".

Kroupové zelňáky

Zelné placky jsou oblíbená pochoutka. Díky kysanému zelí jsou vláčné a díky koření chutnají i samotné. Skvělé jsou místo pečiva k pomazánce, ale my...

Zeleninová příloha s pažitkou bez brambor

Výborná teplá zelenina na způsob brambor s pažitkou. Místo másla si ji můžete polít kokosovým olejem. Hodí se jako příloha k jakémukoliv jídlu.

„Bramborová“ kaše s restovanou zeleninou

Takovéhle kaše jsme si dávali první tři roky jiného vaření na snídani. Od té doby, co snídáme jen polévky, dáme si takovou kaši s...

Jáhlovo-batátová „bramborová“ kaše

Když jsem objevila tento recept, přestala jsem toužit po bramborové kaši. Jáhlovo -batátová kaše je výborná příloha ke karbanátkům a je vhodná i pro...

Slavnostní „bramborový“ salát bez brambor, vajec a majonézy

Vizuálně a chuťově takřka k nerozeznání od toho klasického. S tím rozdílem, že tenhle je za pár minut hotový a hlavně vám po něm...

Krutá pravda o bramborách

Možná jste si všimli, že se v našich receptech nevyskytují brambory. Víte proč je nedoporučujeme? Znáte toxin solanin? A víte z čeho se běžně...
Téma: obilný salát, svačina, majonéza, bez cukru, česká klasika, batátové chipsy, karbenátky, černá fazole, rostlinná smetana, kokosové mléko, bílé misosojová omáčka, sezóna jaro, rýžový ocet, hlávkové zelí, vitamín C, uzené tofu, brokolice, děti od 1,5 roku, dýně, hořčice, do školy, česnek, brambor, mandlové mléko, chuťovka, sladká paprika, ABKM, teplý salát, nakládané zelí, mandle, bez bílé mouky, batátové gnocchi, kucmoch, halušky, pečený knledlík, dýně máslová, maizena, houby, tuřín, škubánky, sojade, palačinky, vegetariánství, pórek, jablečnýocet, škrob, pečené batáty, svátky, veganství, slunečnice, uzený tempeh, kala manak, řapíkat celer, recyklace mandlové drti, pohankové placky, bramborový guláš, červená čočka, recyklace v kuchyni, silvestrovské pohoštění, francouzská kuchyně, kadeřavá kapusta, rýžové nudle, guláš ze zeleniny, bezlepková omáčka, olivový olej, vánoční salát, batátové lokše, Sezónní tip, omáčka, celiakie, jak začít, hřiby, zahraničí, zeleninový guláš, lehké jídlo, žampiony, cukína, polévky, sezóna léto, zeleninový salát, Klub Jíme Jinak, batátová kaše, snídaňová kaše, brambory, kaše naslano, lilkovité, mrkev, kroupy, kyselé zelí, noky bez lepku, tortilla, rýže, šťouchaná dýně, bobkový list, cibule, smažený tempeh, hranolky, smažená cibulka, kaše na snídani, pažitka, šitake, polníček, hokkaido dýně, sladká brambora, bramborový škrob, houbová polévka, topinambur, alergie na mléko, celiak, těstoviny, rostlinné máslo, alkaloid, co s sebou na výlet, do práce, jáhlová kaše, bez mléka, velké fazole, lokše, polévka, bramboráčky, snídaně, tortila, večeře, svačinka, česká kuchyně, kvašená zelenina, sladký brambor, placky, dýně hokkaido, pohanková mouka, rozmarýn, tofunéza, cuketa, batátová polévka, brambůrky, mačkaný květák, bez lepku, rostlinné mléko, tortilly, hlízy, skořice, bramborové lokše, bezlepkové noky, bramborová kaše, paleo, veganské vejce, bezlepkové recepty, Vánoce, co s sebou na cesty, lokše z batátů

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?