Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulový quiche se žampiony a smetanou

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Zdravá verze oblíbeného francouzského slaného koláče bez mléka a vajec. Je vhodný jako rychlá večeře, svačina s sebou na cesty nebo slané pohoštění pro návštěvu.

Ingredience
Na těsto:
  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 180 g rostlinného másla
  • 150 ml vody
  • 2 lžičky soli
Na náplň:
  • 400 ml rostlinné smetany
  • 1 hrst špenátových listů
  • 4 ks žampionů
  • 3 ks červené cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 3/4 balíčku tofu
  • 3 stroužky česneku
  • 2- 3 lžičky soli
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • kukuřičný škrob

Ahoj Evi a celý týme Jíme jinak! Považuju za svou povinnost ocenit vaši práci, přispět svým vlastním příběhem a pomoc...

Jak připravit slaný cibulový koláč

  1. Z mouky a změklého másla si nejprve vypracujeme drobenku, až poté přidáme sůl a vodu. Vypracujeme v míse do nelepivého a poddajného těsta. Necháme ho alespoň 3 hod odpočívat.
  2. Poté těsto rozválíme a rozložíme do formy, propícháme a předpečeme cca 10-15 min na 180°.
  3. Mezitím si na pánvi orestujeme cibuli (jednu nasekanou najemno a druhou na kolečka), bílou část jarní cibulky a žampiony. Přidáme smetanu, nastrouhané tofu, špenát, nadrcený česnek, ostatní koření a zelenou část cibulky. Vše chvilku povaříme a přidáme trochu kukuřičného škrobu na zahuštění.
  4. Poté vylijeme směs na korpus, navrch dozdobíme zeleninou a žampiony a pečeme znovu na 180°, nejprve pár minut jen zezpod a pak na kombinovaný vršek a spodek do zlatova.

Obměna

  • Náplň můžete obměnit dle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

9 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.

Slaný koláč s hráškem a mátou (bez lepku)

V letních dnech si rádi dopřejeme oběd či večeři v podobě slaného koláče, který si vychutnáme s pickles a také s čerstvou či napařenou zeleninou. Tento kol...

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Červené podzimní galetky

Vyzkoušejte tyto jednoduché podzimní galetky, ozvláštněné chutí černého kmínu. Hodí se třeba jako svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty, ale...

Slané kváskové buchty

Buchty známe všichni, ale zkoušeli jste je někdy na slano? Je to opravdu lahůdka. Náplň lze měnit dle zásob, sezóny a chuti.