Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Čínská palačinka s jarní cibulkou

Uvařeno
bez mléka

Čínské palačinky s jarní cibulkou patří mezi tradiční pouliční jednohubky v Číně. Skvěle se hodí jako slané pohoštění, k dipům, polévce, guláši, s tofíčky nebo třeba s dušeným zelím.

Ingredience
2 velké
  • 2 hrnky chlebové nebo hladké špaldové mouky
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku horké vody
  • 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 a 1/4 lžíce špaldové mouky
  • jarní cibulka

Mám rada stránku Jíme Jinak. Bola som na něj závislá, bola ňou posadnutá, upla som sa na ňu. Teraz po 4,5 rok...

Jak připravit čínskou palačinku

  1. Do misky nasypeme 2 hrnky mouky a sůl.
  2. Postupně přiléváme horkou vodu a pomocí vařečky zpracováváme v těsto.
  3. Těsto dáme na vál podsypaný moukou a zpracujeme pomocí ruky v pružné těsto.
  4. Zabalíme do folie a dáme přes noc do lednice nebo necháme minimálně 2 hodin odpočívat zabalené na lince.
  5. Na pánev nalijeme oba oleje a zasypeme moukou (1 a 1/4 lžíce).
  6. Mícháme a vaříme na středním plameni, až vznikne jíška.
  7. Za stálého mícháme jišku minutu povaříme a vypneme a necháme zchládnout.
  8. Mezitím vybalíme těsto a rozdělíme na 2 poloviny.
  9. Z každé poloviny uděláme hada a rozválíme ho na pomoučeném vále do dlouhého obdélníku (těsto se snažíme rozválet co nejtenčeji).
  10. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  11. Každé těsto potřeme po celé ploše jíškou a posypeme nasekanou jarní cibulkou.
  12. Obě těsta zvlášť z dlouhé strany zarolujeme jako štrůdl (vznikne nám opět dlouhý had). Zopakujeme s druhým těstem.
  13. Hady začneme smotávat jako šneka. Každé těsto zvlášť.
  14. Vzniknou nám dvě zarolované palačinky.
  15. Obě ještě trošku rozválíme.
  16. Rozehřejeme si pánev s trochou oleje a položíme první palačinku, oheň snížíme na střední plamen.
  17. Po 4 minutách (nebo dřív, kontrolujeme, až je strana pěkně zlatavá) otočíme a osmažíme na druhé straně.
  18. Zopakujeme s druhou palačinkou.
  19. Nakrájíme třeba na trojúhelníky a podáváme.

Praktické

  • Palačinky se hodí podávat třeba s namáčecí omáčkou (např. ze sojové omáčky, rýžového octa, sladu a nastrouhaného zázvoru), dipem nebo k polévce, dušenému zelí, tofíčkům či guláši.
  • Doporučujeme těsto vyválet co nejtenčeji, jinak se nemusí dobře propéct a můžou být tužší.
  • Díky tomu, že se nechá těsto odležet, jsou chutnější a s těstem se lépe pracuje.

Obměna

  • Místo jarní cibulky můžeme použít i pak choi, najemno nasekanou šalotku, kysané zelí či jinou zeleninu dle chuti. Nebo třeba nastrouhaný uzený tempeh či tofu.
  • Do jíšky můžeme přidat i směs koření nebo uzenou papriku atp.
  • Místo jíšky můžeme použít i třeba jemnou tofu pomazánku nebo jen sezamový či jiný olej.
  • Do těsta můžeme přidat také koření nebo třeba kurkumu / šťávu z řepy na barvu.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2,5 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

7

Lazaňové závitky z cukety

Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je chcete jako hlavní chod, sta...