Mexickou kuchyni si můžete dát i u vás doma. Tento mexický gulášek Chilli sin carne je plný zdravých luštěnin a zeleniny.

Ingredience
4 porce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 2 střední mrkve
  • 1 menší cuketa
  • 4 velká rajčata
  • 6 lžic rajčatové pasty
  • 1 hrnek kukuřice
  • 2 hrnky vařených červených fazolí
  • 1 hrnek vařené cizrny
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře nebo kari pasty
  • 1 lžička oregána
  • sůl a umeocet

Jak připravit chilli sin carne

  1. Na oleji osmahneme cibuli a česnek se solí.
  2. Přidáme na větší kostky nakrájenou papriku, mrkev a cuketu a orestujeme.
  3. Polijeme sojovou omáčkou, přidáme koření, luštěniny, rajčatovou pastu, krájená rajčata, kukuřici, chvilku prohřejeme a zalijeme vývarem.
  4. Dusíme 15 minut do změknutí zeleniny a zahuštění omáčky.
  5. Dochutíme umeoctem.
  6. Podáváme s basmati rýží.

Praktické

  • Chilli sin carne můžeme podávat i v tortillách, s chlebem nebo jako náplň palačinek.

Obměna

  • Zeleninu můžete obměňovat dle chuti. Skvělý je batát, dýně, lusky, celé kukuřičky aj.
  • Není nutné dávat vařenou cizrnu i fazole, lze použít jen jedno z toho nebo třeba seitan, tofu či tempeh.
  • Místo kajenského pepře můžete použít špetku chilli nebo trošku kari pasty.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...
  1. Naprosto výborná mňamka 😋 Místo cukety jsem dala dýni, fazole jsem použila, co jsem měla vařené předem – adzuki + bílé velké, k nim kousek tempehu, a opravdu jsem si s rýží pochutnala.
    Dnes vařím i pro rodinu, tak jsem zvědavá, co oni na to (je nás 5) 😇

      • K seitanu jsem se ještě neprovařila… Musela bych kupovat a no… to se mi ta cizrna líbí o dost víc. Tempech vlastně taky kupuju, ale ten seitan… Třeba příští zimu ;-)
        (A maso jsem jim v týdnu již vařila. Nemusí jej mít přeci každý den. Jestli chtějí častěji, tak to musí hlásit, aby se stihlo ulovit a donést domů. Já přednostně lovím zeleninu.)

        • 😂😂😂 Tak šťastný lov, mě čeká dneska lov na mrkev a cibuli, věčně nám to někam mizí 😃

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBuffallo květáková křidélka
Další článekS vaším webem je stravování pro nás jednodušší