Mexickou kuchyni si můžete dát i u vás doma. Tento mexický gulášek Chilli sin carne je plný zdravých luštěnin a zeleniny.

Ingredience
4 porce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 2 střední mrkve
  • 1 menší cuketa
  • 4 velká rajčata
  • 6 lžic rajčatové pasty
  • 1 hrnek kukuřice
  • 2 hrnky vařených červených fazolí
  • 1 hrnek vařené cizrny
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře nebo kari pasty
  • 1 lžička oregána
  • sůl a umeocet

Jak připravit chilli sin carne

  1. Na oleji osmahneme cibuli a česnek se solí.
  2. Přidáme na větší kostky nakrájenou papriku, mrkev a cuketu a orestujeme.
  3. Polijeme sojovou omáčkou, přidáme koření, luštěniny, rajčatovou pastu, krájená rajčata, kukuřici, chvilku prohřejeme a zalijeme vývarem.
  4. Dusíme 15 minut do změknutí zeleniny a zahuštění omáčky.
  5. Dochutíme umeoctem.
  6. Podáváme s basmati rýží.

Praktické

  • Chilli sin carne můžeme podávat i v tortillách, s chlebem nebo jako náplň palačinek.

Obměna

  • Zeleninu můžete obměňovat dle chuti. Skvělý je batát, dýně, lusky, celé kukuřičky aj.
  • Není nutné dávat vařenou cizrnu i fazole, lze použít jen jedno z toho nebo třeba seitan, tofu či tempeh.
  • Místo kajenského pepře můžete použít špetku chilli nebo trošku kari pasty.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
      • K seitanu jsem se ještě neprovařila… Musela bych kupovat a no… to se mi ta cizrna líbí o dost víc. Tempech vlastně taky kupuju, ale ten seitan… Třeba příští zimu 😉
        (A maso jsem jim v týdnu již vařila. Nemusí jej mít přeci každý den. Jestli chtějí častěji, tak to musí hlásit, aby se stihlo ulovit a donést domů. Já přednostně lovím zeleninu.)

  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBuffallo květáková křidélka
Další článekS vaším webem je stravování pro nás jednodušší