Mexickou kuchyni si můžete dát i u vás doma. Tento mexický gulášek Chilli sin carne je plný zdravých luštěnin a zeleniny.

Ingredience
4 porce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 2 střední mrkve
  • 1 menší cuketa
  • 4 velká rajčata
  • 6 lžic rajčatové pasty
  • 1 hrnek kukuřice
  • 2 hrnky vařených červených fazolí
  • 1 hrnek vařené cizrny
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře nebo kari pasty
  • 1 lžička oregána
  • sůl a umeocet

Jak připravit chilli sin carne

  1. Na oleji osmahneme cibuli a česnek se solí.
  2. Přidáme na větší kostky nakrájenou papriku, mrkev a cuketu a orestujeme.
  3. Polijeme sojovou omáčkou, přidáme koření, luštěniny, rajčatovou pastu, krájená rajčata, kukuřici, chvilku prohřejeme a zalijeme vývarem.
  4. Dusíme 15 minut do změknutí zeleniny a zahuštění omáčky.
  5. Dochutíme umeoctem.
  6. Podáváme s basmati rýží.

Praktické

  • Chilli sin carne můžeme podávat i v tortillách, s chlebem nebo jako náplň palačinek.

Obměna

  • Zeleninu můžete obměňovat dle chuti. Skvělý je batát, dýně, lusky, celé kukuřičky aj.
  • Není nutné dávat vařenou cizrnu i fazole, lze použít jen jedno z toho nebo třeba seitan, tofu či tempeh.
  • Místo kajenského pepře můžete použít špetku chilli nebo trošku kari pasty.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...
      • K seitanu jsem se ještě neprovařila… Musela bych kupovat a no… to se mi ta cizrna líbí o dost víc. Tempech vlastně taky kupuju, ale ten seitan… Třeba příští zimu ;-)
        (A maso jsem jim v týdnu již vařila. Nemusí jej mít přeci každý den. Jestli chtějí častěji, tak to musí hlásit, aby se stihlo ulovit a donést domů. Já přednostně lovím zeleninu.)

        • 😂😂😂 Tak šťastný lov, mě čeká dneska lov na mrkev a cibuli, věčně nám to někam mizí 😃

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBuffallo květáková křidélka
Další článekS vaším webem je stravování pro nás jednodušší