Připravte se na podzim a na zimu. Udělejte si rýmovníkový sirup proti kašli, rýmám a nachlazení. Jeho účinky jsou zázračné a zmírní Vám nepříjemné projevy nachlazení. Sirup můžete používat do čaje, vody nebo jen tak po lžičkách. Chutná dětem, protože je sladký. Pomáhá při kašli, horečkách, rýmě a bolestech hlavy.
Ingredience
  • cca 40 listů rýmovníku
  • 4 až 5 litrů vody
  • 1 litr sladu
  • 3 bio citróny

Jak udělat sirup z rýmovníku

  1. V cca 5 litrech vody svaříme asi litr sladu. Stačí přivést k varu, aby se slad rozpustil. Vodu se sladem necháme zcela vychladnout.
  2. Rýmovníkové listy opláchneme vodou, jen zlehka.
  3. Listy vhodíme do hrnce se svařenou vodou se sladem a necháme louhovat do druhého dne.
  4. Po cca 4 hodinách přidáme omyté bio citróny nakrájené na kolečka.
  5. Necháme vše louhovat asi 24 hodin.
  6. Vymačkáme listy i citróny a nalijeme do připravených čistých vyvařených sklenic.
  7. Pokud chceme, tak ještě sterilizujeme. Uchováváme v chladu a temnu.

Praktické

  • Sirup lze používat po lžičkách samotný nebo míchat s vodou, čajem, můžete s ním ochutit ranní kaši, přidat do dezertu, určitě Vás napadne další využití.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte rýžový slad.
  • Z rýmovníku si můžete udělat i mast. Doma ji už máme vyzkoušenou a opravdu funguje. Dcera si rozbila bradu a díky rýmovníkové mastičce se to zahojilo velmi rychle. Používáme i při rýmě, případně na jakékoliv pupínky.

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...
  1. mě vydržel v lednici půl roku, sice cukr skrystalizoval, ale na újmu to nebylo. Vyléčil vnoučata, celou zimu žádná chřipka,angína. o sobě ani nemluvím.

  2. Dobrý den, jak dlouho vydrží sirup bez sterilizace, jakou máte prosím zkušenost? Musí být v lednici? Děkuji!

      • Díky a pokud by měl vydržet na zimu, tak klasicky zavařit? Nebo by stačilo zahřát a horký nalít do vypařených lahviček a zatáhnout? Takto jsem vloni “zavařovala” džemy a marmelády bez cukru a držely a drží stále skvěle 🙂

        • Sterilovat je jistota, ale mnohdy skutečně stačí to zatažení. Nemám vyzkoušeno, tak udělejte radši půl tak a půl tak, ať to nepřijde na zmar a to nezavařené spotřebujte dřív 😉

  3. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLéčebná strava pro JIN a zároveň JANG kondici a nemoci
Další článekDoslova hltám všechny nové články!