Připravte se na podzim a na zimu. Udělejte si rýmovníkový sirup proti kašli, rýmám a nachlazení. Jeho účinky jsou zázračné a zmírní Vám nepříjemné projevy nachlazení. Sirup můžete používat do čaje, vody nebo jen tak po lžičkách. Chutná dětem, protože je sladký. Pomáhá při kašli, horečkách, rýmě a bolestech hlavy.
Ingredience
  • cca 40 listů rýmovníku
  • 4 až 5 litrů vody
  • 1 litr sladu
  • 3 bio citróny

Jak udělat sirup z rýmovníku

  1. V cca 5 litrech vody svaříme asi litr sladu. Stačí přivést k varu, aby se slad rozpustil. Vodu se sladem necháme zcela vychladnout.
  2. Rýmovníkové listy opláchneme vodou, jen zlehka.
  3. Listy vhodíme do hrnce se svařenou vodou se sladem a necháme louhovat do druhého dne.
  4. Po cca 4 hodinách přidáme omyté bio citróny nakrájené na kolečka.
  5. Necháme vše louhovat asi 24 hodin.
  6. Vymačkáme listy i citróny a nalijeme do připravených čistých vyvařených sklenic.
  7. Pokud chceme, tak ještě sterilizujeme. Uchováváme v chladu a temnu.

Praktické

  • Sirup lze používat po lžičkách samotný nebo míchat s vodou, čajem, můžete s ním ochutit ranní kaši, přidat do dezertu, určitě Vás napadne další využití.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte rýžový slad.
  • Z rýmovníku si můžete udělat i mast. Doma ji už máme vyzkoušenou a opravdu funguje. Dcera si rozbila bradu a díky rýmovníkové mastičce se to zahojilo velmi rychle. Používáme i při rýmě, případně na jakékoliv pupínky.

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Dobrý den, jak dlouho vydrží sirup bez sterilizace, jakou máte prosím zkušenost? Musí být v lednici? Děkuji!

      • Díky a pokud by měl vydržet na zimu, tak klasicky zavařit? Nebo by stačilo zahřát a horký nalít do vypařených lahviček a zatáhnout? Takto jsem vloni “zavařovala” džemy a marmelády bez cukru a držely a drží stále skvěle 🙂

        • Sterilovat je jistota, ale mnohdy skutečně stačí to zatažení. Nemám vyzkoušeno, tak udělejte radši půl tak a půl tak, ať to nepřijde na zmar a to nezavařené spotřebujte dřív 😉

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLéčebná strava pro JIN a zároveň JANG kondici a nemoci
Další článekDoslova hltám všechny nové články!