Připravte se na podzim a na zimu. Udělejte si rýmovníkový sirup proti kašli, rýmám a nachlazení. Jeho účinky jsou zázračné a zmírní Vám nepříjemné projevy nachlazení. Sirup můžete používat do čaje, vody nebo jen tak po lžičkách. Chutná dětem, protože je sladký. Pomáhá při kašli, horečkách, rýmě a bolestech hlavy.

Ingredience
  • cca 40 listů rýmovníku
  • 4 až 5 litrů vody
  • 1 litr sladu
  • 3 bio citróny

Jak udělat sirup z rýmovníku

  1. V cca 5 litrech vody svaříme asi litr sladu. Stačí přivést k varu, aby se slad rozpustil. Vodu se sladem necháme zcela vychladnout.
  2. Rýmovníkové listy opláchneme vodou, jen zlehka.
  3. Listy vhodíme do hrnce se svařenou vodou se sladem a necháme louhovat do druhého dne.
  4. Po cca 4 hodinách přidáme omyté bio citróny nakrájené na kolečka.
  5. Necháme vše louhovat asi 24 hodin.
  6. Vymačkáme listy i citróny a nalijeme do připravených čistých vyvařených sklenic.
  7. Pokud chceme, tak ještě sterilizujeme. Uchováváme v chladu a temnu.

Praktické

  • Sirup lze používat po lžičkách samotný nebo míchat s vodou, čajem, můžete s ním ochutit ranní kaši, přidat do dezertu, určitě Vás napadne další využití.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte rýžový slad.
  • Z rýmovníku si můžete udělat i mast. Doma ji už máme vyzkoušenou a opravdu funguje. Dcera si rozbila bradu a díky rýmovníkové mastičce se to zahojilo velmi rychle. Používáme i při rýmě, případně na jakékoliv pupínky.

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Tohle není dieta, jakou jsem zažívala dříve (Radka)

Radka: Jsem naprosto nadšená 🤩 Tohle není dieta, jakou...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...
  1. mě vydržel v lednici půl roku, sice cukr skrystalizoval, ale na újmu to nebylo. Vyléčil vnoučata, celou zimu žádná chřipka,angína. o sobě ani nemluvím.

      • Díky a pokud by měl vydržet na zimu, tak klasicky zavařit? Nebo by stačilo zahřát a horký nalít do vypařených lahviček a zatáhnout? Takto jsem vloni „zavařovala“ džemy a marmelády bez cukru a držely a drží stále skvěle :-)

        • Sterilovat je jistota, ale mnohdy skutečně stačí to zatažení. Nemám vyzkoušeno, tak udělejte radši půl tak a půl tak, ať to nepřijde na zmar a to nezavařené spotřebujte dřív ;-)

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLéčebná strava pro JIN a zároveň JANG kondici a nemoci
Další článekDoslova hltám všechny nové články!