chřipka
Černý bez je léčivý od květů až po kůru
Černý bez je léčivý od hlavy až po paty. Každá jeho část nám pomůže s něčím jiným. Užívat ho můžete při hubnutí, migrénách, rýmě,...
Kurkuma – zlatý poklad pro zdraví
Kurkuma dlouhá neboli indický šafrán, žluté koření či žlutý zázvor patří mezi nejoblíbenější koření asijské kuchyně a tradičně se používá i pro své léčivé...
Jak upravit stravu na jaře
Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...
Není skořice jako skořice. Nenechte se napálit!
Skořice má spoustu blahodárných účinků na naše tělo. I proto je stále častěji součástí potravin, jídel i diet. Věděli jste ale, že existují dva druhy...
Jaký je rozdíl mezi eliminací a nemocí?
Kdy se jedná o detoxikační symptomy a kdy o nemoc? Proč se v našem těle daří kvasinkám, plísním, parazitům? Jak strava ovlivňuje vznik rýmy,...
Bolest v krku, nachlazení a chřipka – jaké bylinky pomáhají?
Taky se občas nachladíte nebo vás nepříjemně škrábe v krku? Nechcete sahat po běžných přípravcích z lékárny a rádi byste vyzkoušeli bylinky?
Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny
Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...
Jak být fit na podzim díky jídelníčku v 10 minutách
Co jíst, co nejíst, co zahleňuje, z čeho jsme nemocní, proč přibíráme a jak se tomu vyhnout. Vše o podzimu a jídelníčku jsme našlapali do...
Kašel, rýma a chřipka: Proč je máme?
Na podzim jsou citlivé plíce a tlusté střevo. Pokud je nemáme v pořádku, pocítíme to na průduškách. Hrozí kašel, rýma a chřipka. Na vině...
12 signálů, že vaše tělo potřebuje podzimní detox
Cítíte u sebe změny nálad, málo energie, zažívací potíže, zácpu, nepříjemný tělesný pach, problémy se spánkem nebo přibýváte na váze? To všechno jsou signály...
Vařte sezónně – má to spoustu výhod! Víte, jak na to?
Už jste začali vařit podzimně? Nebo je to pro vás vyšší dívčí a vaříte celý rok to samé? Má to velké výhody přizpůsobit se...
Třezalka tečkovaná – zázračná bylina
Užívá se při nervozitě, depresích, poruchách spánku, jako ženská bylina, na záněty, na bolesti, pohmožděniny a léčbu vnitřních orgánů. Seznam je téměř nekonečný. Právem...
Tlouštíci se léčí z chřipky déle. I z covidu.
Jsme obézní čím dál tím víc. V ČR nejvíc v historii. Obezita způsobuje "nejen" cukrovku, kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak, ale také zvyšuje riziko...
Babi, kde pořád bereš tu energii? (Hanka, 68 let)
Na svůj věk jsem si připadala celkem zdravá, ale v posledních letech se to horšilo. Kdysi jsem měla potíže se slinivkou, tak mě po...
Jak léčit nachlazení, virózu a chřipku. Víte, jaký je v nich...
Chladné počasí s sebou přináší vlnu nachlazení a viróz. Máme rýmu, kašleme, bolí nás v krku, hlava a jsme slabí. Je to viróza nebo...
Kimchi z dýně hokkaido
Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....
Vitamín C – podzimní nezbytnost nebo přeceňovaný vitamín?
Začíná období chřipek, viróz a nachlazení. Ze všech stran se na nás hrnou informace, že jedině díky vitamínu C nebudeme nemocní, anebo když už...
Jak přizpůsobit stravu na podzim a vyhnout se nemocem
Jak se stravovat na podzim, abychom minimalizovali únavu, rýmy, chřipky a nachlazení? Vyvarujte se těchto chyb v jídelníčku a minimalizujte typické podzimní nemoci!
Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor
Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...
Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné
Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....
Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?
Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.
Rýmovníkový sirup bez cukru
Připravte se na podzim a na zimu. Udělejte si rýmovníkový sirup proti kašli, rýmám a nachlazení. Jeho účinky jsou zázračné a zmírní Vám nepříjemné...
Ahoj, hubeňoure! (Věrka, 56 let)
Můj příběh začal před desítkami let. Sebevědomí sotva „v plenkách“, spousta různých mindráků, vše zajídané sladkými jídly. Musela jsem ve svém životě udělat mnoho změn....
7 tipů na první pomoc při bolestech v krku
Bolest v krku je doprovodným příznakem mnoha nemocí jako je chřipka či angína. Úlevu i léčbu můžete začít snadno a rychle s domácími prostředky...
Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce
Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...
Pickles – zázrak, který léčí chřipku
Konzervaci zeleniny pomocí fermentace hojně používali již naši předkové. Díky fermentaci je pickles bohatým zdrojem enzymů, vitamínu C, kyseliny mléčné a laktobacilů. Vědci zjistili, že...
Léto jak má být
Když vidím tyhle svoje staré fotky, kde jsem silnější, nemocná a unavená, nemůžu ani uvěřit, že jsem takhle dokázala žít tolik let. Konečně si...
Alternativní očkování
Věděli jste, že očkovat proti nemocem se dá i jinak než běžnými očkovacími vakcínami? Maminka Jitka potřebovala děti zbavit následků očkování a začala pátrat po alternativách....
Alergie, akné, bolesti hlavy, všechno je pryč
Před pár lety byla Jana u nás v Praze na kurzu pro začátečníky a dnes se s ní domlouváme, že nám o svých zkušenostech s...
Jak alternativně postupovat při horečce
A je to tady. Vaše dítě nebo vy máte horečku. Možná je to pro někoho z vás po dlouhé době nová zkušenost a teď...
Horečka a vše o ní – je náš přítel a pomocník
Často panuje mezi lidmi názor, že horečka je špatná a je potřeba ji srážet. A ten kdo na horečky netrpí, je na tom vlastně...