Tito šnečci jednozančně zabodují na každé oslavě nebo jen tak jako slané občerstvení pro děti či dospělé. Listové těsto je variabilní, můžete je udělat jak na slano, tak i na sladko.
Ingredience
1 plech šnečků

Těsto č. 1:

  • 150 g hladké celozrnné špaldové (pšeničné) mouky
  • 250 g Alsanu (případně jiného, třeba kokosového tuku)

Těsto č. 2:

  • 350 g hladké celozrnné špaldové (pšeničné) mouky
  • 1/4 l vody
  • špetka soli

Náplň:

  • uzený nebo smažený tempeh (2 ks)
  • kysané zelí
  • shoyu
  • koření (kurkuma, kari, kmín, mahá koření atp.)

Jak připravit šnečky s tempehem z listového těsta

  1. Tuk si necháme předem na lince změknout.
  2. Až je tuk měkký, tak z ingrediencí na těsto č. 1 – tuku a mouky vytvoříme těsto, dáme ho do sáčku a necháme 2 hodiny v lednici.
  3. To samé uděláme z ingrediencí na těsto č. 2. Vytvoří se hedvábné těsto, které také zabalíme do sáčku a necháme v lednici odpočívat 2 hodiny.
  4. Vyválíme těsto č. 2 na velkou placku.
  5. Na něj položíme těsto č. 1 a opět vyválíme, přeložíme na čtvrtinu a znovu rozválíme tak dlouho, dokud těsta nejsou zcela spojená (min 4x).
  6. Těsto dáme do sáčku a v lednici necháme do druhé dne odpočinout.
  7. Další den z těsta vyválíme cca 3 mm silný plát.
  8. Nahrubo si nastrouháme uzený tempeh.
  9. Těsto lehce postříkáme olejem, posypeme tempehem, kysaným zelím a postříkáme shoyu (případně přidáme ještě koření – my trošku posypali kari a mahá kořením).
  10. Těsto pevně zarolujeme a okraje přitlačíme.
  11. Nakrájíme nožem (vhodné je ho namočit do studené vody, aby se na něj nelepilo těsto) na tenká kolečka cca 1 cm.
  12. Malé šnečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme olejem a posypeme sezamem.
  13. Pečeme na 180 °C dozlatova, cca 25-30 minut.

Praktické

  • Toto těsto lze použít i ve sladké verzi – potřete povidly a posypte skořicí a vlašskými ořechy.

Obměna

  • Výborné je přímo na těsto pod zelí ještě namazat pomazánku (např. koupená pomazánka lahůdka z tofu či tataráček) nebo pesto z medvědího česneku. Šnečci jsou pak šťavnatější.
  • Místo tempehu můžete použít i uzené tofu.
  • Skvělé jsou i s přídavkem pár listů medvědího česneku nebo jiných bylinek ze zahrádky.

Děti

  • Dětem podáváme až od 2. roku. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžeme mu šnečky dávat i dříve.

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Recept možná zdravý, ale ty exotické ingredience na malém městě (cca 10 tis. obyvatel ) prostě neseženu.

    • Mám pro vás tip: bydlím úplně stranou obchodů a měst, takže si všechno objednávám přes internet až domů. Pohoda 😉

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKřupavá zlatavá kapusta
Další článekTempehové mini “kotletky” v tomatové marinádě