závin
Jablečná náplň do štrúdlu
Tradiční česká jablíčková náplň do štrůdlů, koláčů, buchet, palačinek nebo jen tak jako dezert.
Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl
Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor - hrozí...
Tofu “tvarohová” náplň do štrúdlu
Luxusní "tvarohová" náplň z tofu tvarohu do štrůdlů, koláčů, buchet, palačinek nebo jen tak jako dezert.
Kynutý štrúdl z kvásku
Začíná nám podzim a to je čas na štrúdl! Připravte si luxusní, křehký a na jazyku se rozplývající kynutý celozrnný štrůdl s různými náplněmi.
Jak zdravě uspokojit chuť na sladké
Sladká chuť je nám přirozená a málokdy naši slezinu a slinivku uspokojí pouze obiloviny se zeleninou. Pak je na místě zařadit dezert. V tomto...
Štrúdlománie: nejlepší těsta a nádivky na závin
Sice pochází z Rakouska, ale velmi dobře se uchytil i u nás. A zdomácněl natolik, že jich máme nespočet druhů. Ty naše jsou všechny...
Udělejte si podzimní dezert: 11 tipů na zdravé dobroty
Léto už je nenávratně pryč, nastupuje podzim a s ním i chladnější dny. K tomu patří i změna jídelníčku. A také dezerty, které nás...
10 tipů, jak zpracovat letní jablíčka
Letní jablka jsou právě v kurzu. Spotřebujte je, než spadnou na zem a začnou se kazit. Máme pro vás tipy, jak zpracovat jablka i...
Slavnostní slaní šnečci z listového těsta
Tito šnečci jednozančně zabodují na každé oslavě nebo jen tak jako slané občerstvení pro děti či dospělé. Listové těsto je variabilní, můžete je udělat...