Miso polévka je skvělá i s bílou ředkví - daikonem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • kousek daikonu
  • 8 kapustiček
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Daikon nakrájíme na malé kostičky, kapustičky na osminky a mrkev na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme asi 10 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Obměna

  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, miso použijeme bílé a jen malinko.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Kalhoty mi padají i zapnuté (Veve)

Veve: Ahoj Evi, dnes jsem tě viděla v pořadu...
  1. Musim napsat pochvalny komentar za inspiraci pouzit daikon do polevky. Sama bych jej tam asi nikdy nedala. Obcas davam redkvicky, ale daikon, to je pani redkvicka! Vareny chutna mnohem lip nez syrovy. Ted uz se nestane, ze by dlouze cekal na sve vyuziti nekde v zadu v lednici :-)

    • To je prima, žes měla odvahu to zkusit, daikon je výborný, léčivý a dá se upravit na mnoho způsobů, tepelně ho upravit se lidé většinou zbytečně bojí.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJemná cizrnová paštika
Další článekDěti a dospělí, co si ještě umí hrát