Miso polévka je skvělá i s bílou ředkví - daikonem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • kousek daikonu
  • 8 kapustiček
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Daikon nakrájíme na malé kostičky, kapustičky na osminky a mrkev na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme asi 10 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Obměna

  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, miso použijeme bílé a jen malinko.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Musim napsat pochvalny komentar za inspiraci pouzit daikon do polevky. Sama bych jej tam asi nikdy nedala. Obcas davam redkvicky, ale daikon, to je pani redkvicka! Vareny chutna mnohem lip nez syrovy. Ted uz se nestane, ze by dlouze cekal na sve vyuziti nekde v zadu v lednici 🙂

    • To je prima, žes měla odvahu to zkusit, daikon je výborný, léčivý a dá se upravit na mnoho způsobů, tepelně ho upravit se lidé většinou zbytečně bojí.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJemná cizrnová paštika
Další článekDěti a dospělí, co si ještě umí hrát