Miso polévka je skvělá i s bílou ředkví - daikonem.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • kousek daikonu
  • 8 kapustiček
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Daikon nakrájíme na malé kostičky, kapustičky na osminky a mrkev na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme asi 10 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Obměna

  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, miso použijeme bílé a jen malinko.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

🎅 Zdravé cukroví  a dezerty

Bez cukru, mléka, vajec a bílé mouky.

Pojďte si zdravě pochutnat!

  • zdravé Vánoční cukroví
  • ➡ nejoblíbenějších dezerty
  • ➡ 23 videoreceptů + ebook

Překvapte i náročné mlsaly.

Zjistěte více

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJemná cizrnová paštika
Další článekDěti a dospělí, co si ještě umí hrát