Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka s mrkví a daikonem

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Miso polévka je skvělá i s bílou ředkví – daikonem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • kousek daikonu
  • 8 kapustiček
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta

Janě projevila roztroušená skleróza v 19 letech. Kortikoidy musela užívala denně a bolesti očního nervu ji provázely ...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Daikon nakrájíme na malé kostičky, kapustičky na osminky a mrkev na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme asi 10 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Obměna
  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.
Děti
  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, miso použijeme bílé a jen malinko.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zdravím, musím se přiznat, jsem polévková, hodně polévková. Miso jsem zkusila prvně. Není to sice chuť, která by mi sedla, ale rozhodně se to dá jíst ?.D. Nicméně mě to vůbec nezasytí. Mám velmi rychle hlad. A co víc, úplně mě tady odrovnala informace, že se vse má sníst do cca 30min po uvaření, neb jinak nám zelenina nedá to, co má a spíš může ublížit. Vařím jak divá, pro rodinu, zvlášt pro sebe, byt se snažím maximálně nabídnout to, co dělám sobě i jim, ale moc se nesetkávám s úspěchem a pak mu zůstávají porce, které jím další dny, abych to nevyhazovala :-(. tzn, že když si uvařím na dvě jídla, a jím první den a druhý den si to dám také, tak je to vlastně chybně? :-(. A to jsem doma na mateřské, sice se nenudím, mám 3 děti, ale většinu času vařím či peču chleba :-/ Jak se to dá zvládat, aby to bylo v souladu a zároveň se to dalo stíhat a kloubit s běžným životem? a ještě mám jednu poznámku. I když si kupuji nejmenší možné balení, tak stejně mi toho hodně zbývá a tak musím jídelníček obměnovat dle surovin, které jsem načala a potřebuji spotřebovat. ….má to také někdo tak, nebo dělám chybu? Už si nemohu kupovat dle jídelníčku na týden dopředu, krom trvanlivých věcí, musím si chlazené a zeleninu kupovat den max dva předem, abych to nějak zvládla spotřebovat…

Děkuji za recept, většinou jsem jen za lila miso s lahudkovym droždí a sezamový máslem vodou.Dnes podle vašeho receptu s mořskou řasou, kořenem zázvoru a kuřákům a doplnila lžičkou C8 MCT olejem. Úžasná.
Stále řeším jak jíst čerstvou miso polévkuUčím v Lesní školce a odcházím na buš v půl šesté a to se necítím připravena na polévku. Proto ta ‘ rychlá’ varianta s lahudkovym droždím a rostlinným ‘maslem'( arašídovym nebo tahini ) na svačinu v lese. Pak ji znovu jim k obědu už ve školce. 😊

Ukázat další komentáře