Ingredience
pro 4 porce

- 1 větší mrkev
- kousek daikonu
- 8 kapustiček
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- špetka soli
- miso pasta
Postup
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
- Daikon nakrájíme na malé kostičky, kapustičky na osminky a mrkev na proužky.
- Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme asi 10 minut.
- Vypneme oheň.
- V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Obměna
- Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, miso použijeme bílé a jen malinko.
- Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.