28 zdravých alternativ na Silvestra

Chcete si na Silvestra připravit zdravé a chutné občerstvení? Inspirujte se našimi tipy. Novoroční pohoštění přeci nemusí být jen o majonézových chlebíčcích.

Silvestrovské chlebíčky a jednohubky

Vánoce byly plné cukroví a lepku, na Silvestra je dobré tělu trošku odlehčit, ale to neznamená, že bychom si neměli pochutnat! Vyzkoušejte netradičně namísto lepkové veky použít jako základ chlebíčků plátky okurky nebo rozličné placičky z celého obilí nebo luštěnin, polentu nebo si upečte vlastní zdravý kváskový chléb. Přidejte pomazánku, případně ozdobte ještě olivami, rajčátkem, tofu, tempehem, klíčky nebo něčím zeleným a zdravé chlebíčky a jednohubky na Silvestra jsou na světě.

Okurkové kanapky

Placky z mungo fazolek (bezlepkové)

Jáhlové dalamánky s kmínem (bezlepkové)

Smažené jáhlové placky

Celozrnné mrkvové krekry s chia semínky

Nadýchané řepové karbanátky

Karbanátky z červené čočky a mrkve

Další slané občerstvení

Na stůl se kromě chlebíčků hodí i různé slané dobroty jako jsou slané záviny nebo šneky, které můžete naplnit jak kysaným zelím a tofu nebo tempehem, tak špenátem, nastrouhanou zeleninou (např. dýně, mrkev, petržel, celer), brokolicí aj. Také různé jednohubky (např. z tofu, okurky, oliv), slané tyčinky a krekry nebo smažené kousky zeleniny. Výborným zdravým občerstvením jsou i různé slané nákypyfazolový, dýňový, sekaná aj.

Slavnostní slaní šnečci z listového těsta

Tofu sýr v japonské úpravě Misozuke

Slaný štrúdl s kysaným zelím a uzeným tofu

Zelenina a tofu smažené v hrašce

Slané křupavé krekry

Fazolová pizza

Domácí pikantní sýr z tofu

Lahůdková čočková sekaná

Návykové slané tyčinky ve 4 verzích (bez lepku, low-carb, paleo)

Cizrnový falafel

Slané zobání

Na zobání jsou skvělé směsi pražených oříšků, do kterých můžete přidat i sušené rozinky nebo kustovnici. Nebo ochucené uvařené či klíčené luštěniny – křupky z cizrny nebo pučálka z hrachu.

Slané cizrnové křupky

Pražené slunečnicové semínko s umeoctem

Pikantní karamelizované ořechy

Pučálka z cizrny

Pomazánky

Pomazánkami můžete namazat chlebíčky, placičky, krekry nebo karbanátky. Anebo udělejte několik druhů pomazánek a k nim přidejte na hranolky nebo na kolečka nakrájenou zeleninu, aby si mohl každý nabírat podle gusta!

Cizrnová pomazánka

Vajíčková pomazánka z dýně a tofu (veganská)

Česneková pomazánka

Kešu sýr s koprem

Řepový hummus s ořechy

Cizrnová pomazánka s česnekem a kurkumou

Křenová pomazánka s ořechy


Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme Jinak velmi pomohla (Dagmar)

Dagmar: Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Dosud vyzkoušené recepty všem chutnaly (Monika)

Monika: Zdravím všechny z Jíme Jinak :) Jsem tady...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Alergie a průjmy mizí (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny a přeji krásný večer 🌞 Zahájila...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Díky Jíme Jinak se cítím rok od roku lépe (Ivana)

Ivana: Uvědomila jsem si, že si sem pro ten...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí syrečky (vegan)
Další článekOlive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)