Jde to! Zdravá a opravdu dobrá pizza. Kynutá kváskem, ze špaldové mouky a obložená samými dobrotami. Skoro jako originál. Zkuste ji na víkend pro svou rodinu a těšte se na samé pochvaly :-)

Ingredience
na 4 pizzy

rozkvas:

  • 1 lžíce aktivního kvásku
  • 70 g voda
  • 70 g špaldové mouky

těsto:

  • hotový rozkvas
  • 500 g špaldové mouky
  • 250 g vody
  • 25 g oleje
  • 11 g soli

ostatní:

  • italská á la „rajčatová“ omáčka (nebo klasický rajčatový protlak)
  • uzené tofu
  • veganský sýr
  • paprika
  • čerstvá bazalka
  • brokolice

Jak připravit zdravou kynutou pizzu z kvásku

  1. Smícháme aktivní kvásek s vodou a moukou v míse.
  2. Mísu zakryjeme a necháme 9 hodin v pokojové teplotě kvasit.
  3. Hotový rozkvas smícháme s vodou a všemi dalšími ingrediencemi na těsto.
  4. Tužší nelepivé těsto rozdělíme na 4 stejně velké části.
  5. Každou z nich ještě propracujeme na desce a vytvarujeme do bochníčku.
  6. Bochníčky dáme na plech a necháme 3-4 hodiny fermentovat pod utěrkou.
  7. Každý bochníček vyválíme nebo vytaháme do kulatého pizza tvaru (nebo vyválíme do obdélníku), namažeme omáčkou a ozdobíme tím, co máme rádi (my jsme použili proužky papriky, růžičky brokolice, strouhaný veganský sýr ze zdravé výživy, plátky uzeného tofu a lístky čerstvé bazalky).
  8. Pečeme 7-9 minut na 250 °C.

Praktické

  • Pizza se skvěle hodí jako občerstvení na oslavy, párty, s sebou na piknik, jako svačinka na výlet.
  • Není třeba ji skladovat v lednici. Vydrží i 2 dny mimo lednici.

Obměna

  • Místo rajčatového protlaku nebo falešné rajčatové omáčky můžete pizzu namazat i pestem, sýrovou omáčkou aj.
  • Pizzu můžete obložit tím, co máte rádi – rajčaty, paprikou, brokolicí, žampiony, kukuřicí, uzeným tofu, tempehem, veganským sýrem aj.
  • Místo špaldové mouky můžete použít celozrnnou pšeničnou mouku.

Děti

  • Tato pizza je vhodná pro děti od 2 let.

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo vzít s sebou na cesty – dovolenková KáPéZetka
Další článekKvěták v indické čočkové omáčce