Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Ingredience
pro 4 porce
  • žitné těstoviny
  • 1/2 uzeného tempehu

omáčka:

  • 1 cibule
  • 1/2 řepy
  • kus dýně
  • 1 mrkev
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1/2 litru vývaru
  • 1 lžička oregána
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička bazalky
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • sůl
  • olej
  • umeocet
  • jablečný ocet
  • citrónová šťáva z půlky citrónu
  • čtvrtina lžičky mletého kmínu

Postup

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu osolíme, přidáme trošku oleje a těstoviny v ní uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Oloupeme a očistíme zeleninu a pokrájíme na větší kostky.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme.
  4. Přidáme zbytek zeleniny, čočku a koření, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut.
  5. Nastrouháme uzený tepmpeh na hrubo.
  6. Vypneme zeleninu, přidáme citrónovou šťávu a na hrubo pomixujeme, aby omáčka byla hustá a s malými kousky.
  7. Podle potřeby přidáme umeocet a jablečný ocet.

Praktické

  • Tato omáčka se skvěle hodí jako výborná italská „rajčatová“ omáčka na pizzu. Můžete ji udělat i bez červené čočky.

Kombinujeme

  • Máme kompletní talíř, stačí přidat čerstvou a kvašenou zeleninu, případně kousek napařené či blanšírované zeleniny.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let, menším nedáváme uzenou variantu tempehu a ubereme koření, sůl a olej.

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Dobrý den, prosím Vás pěkně, co dál s nastrouhaným tempehem? Jen posypat omáčku na talíři? Moc děkuju za odpověď. Eva

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní zeleninová směs s tofu a žampiony
Další článekMakové sušenky (bezlepkové)