Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Bohaté fusilli s květákem

Uvařeno
sezóna podzim
sezóna zima

Tento recept je bohatý nejen na ingredience, ale hlavně na vůně a chutě, které s v něm krásně se prolínají. Pro milovníky těstovinových jídel.

Ingredience
  • růžičky květáku
  • několik malých hlaviček žampionů
  • pórek
  • čerstvé výhonky česneku
  • čerstvý tymián
  • čerstvá majoránka
  • tamari
  • petrželka
  • černý kmín (černucha)
  • sladká mletá paprika
  • černé sezamové semínko
  • sůl
  • olej
  • dlouhé fusilli

Mám transplantované obě ledviny a potíží s věkem jen přibývalo – nabrala jsem 30 kg, bolely mě kolena, klouby, ...

Jak připravit těstoviny s květákem a žampiony

  1. Očistěte veškerou zeleninu a bylinky a dejte na pánev všechno s výjimkou tamari a mleté papriky. Osmahněte. Podlijte trochou vody a duste.
  2. Když je květák uvařený – musí zůstat křupavý, poprašte paprikou a zvyšte plamen. Za stálého míchání dobře dochuťte a až nakonec přidejte tamari, znovu promíchejte a posypte čerstvou petrželkou.
  3. Mezitím si uvařte těstoviny a přidejte je na pánev, zvyšte plamen a vše dobře promíchejte.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Květák rozeberte na růžičky podobné velikosti žampionů.
  • Květák se nesmí rozvařit.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Čerstvé bylinky můžete obměnit za sušené.
  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Toto jídlo je taktéž vynikající. Konečně jsem si koupila černuchu a byla to symfonie chutí. Dělala jsem s rýžovými nudlemi, protože fusilli doma nemám, a moc jsme si všichni pochutnali. Děkuji!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.

Zelí s houbami

Velmi jednoduché a rychlé, ale přesto díky použitému koření velice chutné a voňavé jídlo, které vám může posloužit třeba jako rychlá večeře, pokud nemáte m...

Zimní tmavý talíř

V tomto receptu jsem záměrně volila hodně tmavé suroviny s červenými, fialovými, černými tóny. Výsledkem je lahodné jídlo, které voní kořením a na kterém s...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.