Máte zbytek vařených krup, trochu petržele, pórku a málo času? Zkuste si uvařit naši bleskovou polévku na které si určitě moc pochutnáte.

Ingredience
pro 4 osoby
  • hrnek vařených krup
  • půlka středního pórku
  • jedna střední petržel
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 litr zeleninového vývaru, nebo horké vody
  • 1 lžíce miso pasty (rýžové, nebo ječmenné)
  • sůl
  • 4 lžíce rostlinné smetany, nebo 1 dcl obilného mléka ze Soyabelly
  • umeocet dle chuti (cca 1-2 pol lžíce)
  • na ozdobu: sezamové gomasio, nebo jiná semínka, petrželka

Jak připravit polévku z pórku

  1. Do litru ohřátého zeleninového vývaru nebo litru horké vody dáme hrnek uvařených krup, na malé kousky nakrájenou petržel, tmavou i světlou část pórku, sůl.
  2. Vaříme asi 10-15 minut do změknutí zeleniny.
  3. Ke konci varu přidáme lžíci tahini a stáhneme z plotny.
  4. Ochutíme miso pastou, sójovou smetanou, nebo obilným mlékem a dle chuti přidáme trochu umeocta.
  5. Zdobíme na jemno nakrájenou petrželkou.

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, jednoduše si dáme 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, petržele a jiné zbylé zeleniny a přidáme řasu. Pokud nám už ani těch 10 minut navíc nevychází, použijeme vroucí vodu.
  • Nemáte-li obilné mléko, lze použít i lžíci sójové, nebo ovesné smetany, ale není v receptu nutná.
  • Obilné mléko ze Soyabelly lze použít jakékoliv (rýžovo-mandlové, jáhlovo-rýžovo-mandlové, rýžovo-sezamové ap.).

Obměna

  • Místo petržele můžeme použít i květák, nebo ho přidat navíc místo části pórku.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Na tom vyvare som sa pobavila – ze dame varit odkrojky z mrkve, petrzlenu… len my mame biokontajner – morske prasiatko, tak vacsinou tie odkrojky putuju jemu 😀 Viete poradit nieco, z coho spravim vyvar a zaroven to morca nelubi? 🙂 Vdaka!

  2. Neměla jsem kroupy, tak jsem dala vařit pohanku. Výsledek mne velmi mile překvapil. Móóc dobré to bylo, děkuji :-)Zrovna dneska jsem neměla moc hlad a tohle byl super kompromis, hustá a sytá polévka.

    • Moje obědy jsou většinou hustá, sytá polévka. Vařím dětem denně teplé večeře, tak tam se mohu víc vyřádit.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLabužnická svíčková omáčka
Další článekKnedlík se sezamovým semínkem a květy měsíčku