- gnocchi těstoviny
- slupky ze 2 okurek
- zelená část 2 jarních cibulek
- 1 salátová řepa Chioggia
- 2 stroužky česneku
- 75 g tempehu
- olej
- konopná semínka
- 1 lžička černých sezamových semínek
- 1 lžička bílých sezamových semínek
- sůl
- pepř
Jak připravit těstoviny se okurkovými slupkami
- V pánvi rozpalte olej, přidejte tempeh a řepu Chioggia nakrájenou na kostičky. Lehce orestujte.
- Přidejte nasekaný česnek, sezamová semínka a znovu osmahněte.
- Přidejte nasekané slupky okurek a listy jarní cibulky. Osolte, opepřete, promíchejte a pár minut osmahněte.
- Uvařte těstoviny, do pánve k orestované zelenině přidejte 3 lžíce vařící vody z těstovin a uvařené těstoviny, promíchejte a na prudkém ohni ještě několik sekund restujte.
- Podávejte posypané konopnými semínky a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.
Praktické
- Od chvíle, kdy do pánve přidáte slupky okurek a listy cibulky, vařte opravdu jen chvilku.
- Tímto způsobem lze zužitkovat pouze slupky okurek ze zahrady, bio a ne chemicky ošetřené.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.)
Obměna
- Můžete použít jakékoliv těstoviny.
- Nemáte-li řepu Chioggia, použijte třeba daikon nebo ředkvičky. Pokud se vám ovšem podaří zakoupit odrůdu Chioggia, určitě neváhejte koupit. Tahle řepa je výborná syrová i tepelně upravená.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Komentáře
Vynikající rychlovka! Měla jsem obyčejnou červenou řepu, marinované tofu a rýžové nudle a pochutnala jsem si moc :)
Vierko, to je dobré..:) já nikdy slupky od okurek nemám, my okurky ( naše) jíme i se slupkou, tak pro tento recept bych je musela speciálně oloupat…:)
A fotky mě dostaly, ta řepa vypadá jak maso..:)
Vždy mě všechny tvé recepty lákají, ani je nestačím vařit..:)
Toto opět vypadá lákavě…