Celozrnné pečivo
Zdravé recepty
klub
25
35
Kynutý štrúdl z kvásku
Připravte si luxusní, křehký a na jazyku se rozplývající kynutý celozrnný štrůdl s různými náplněmi.
Zdravé recepty
klub
10
11
Slané hospodské tyčinky
Věrná kopie klasických hospodských tyčinek ve zdravé verzi kynuté za pomocí tradičního kvásku. Skvělé slané občerstvení na oslavy, jako svačinka nebo jen t...
Zdravé recepty
klub
17
5
Chléb z červené řepy
Vynikající chléb z těsta netradiční barvy :-) Barvou těsta se nenechte odradit, pečením se barva ztratí a chleba bude k nakousnutí.
26
14
Dýňový kváskový chléb
Milujete dýně? Pak si zamilujete i tento po dýni lehce nasládlý chléb. My se celý rok těšíme, až začne sezóna dýní a budeme si ho moci opět připravit.
25
9
Dýnová italská piadina
Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zele...
Kváskový celozrnný mazanec (vegan)
Nadýchaný velikonoční mazanec zcela bez cukru, vajec a mléka si můžete připravit snadno doma. Kupované mazance z bílé mouky strčí tenhle poctivě kynutý do ...
5
13
Sladké jidáše ve tvaru zajíčka
Na Velikonoce se tradiční peklo sladké kynuté pečivo tzv. Jidáše. My jsme je připravili netradičně ve tvaru roztomilých velikonočních zajíčků :-) Toto těst...
Celozrnné kváskové jidáše
Na Velký pátek se dělávaly tradiční jidáše. Jidášky rády dělají děti, jednoduše motají esíčka, šnečky a smyčky. Ty naše jsou bez cukru, mléka a vajec. A ve...
13
5
Schiacciata plněná řepou
Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....
22
Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?
Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud bychom zle...
30
31
Bezpracný multisemínkový nekynutý chleba (bez mouky)
Výborný, sytý a rychlý chléb plný semínek, který chutná malým i velkým. Je výborný jen tak samotný, namazaný, k polévce, jako topinka i jako krutony. Zcela...
klub
16
9
Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít
Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů – špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová… Al...