Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Filipínské Adobo jinak

Uvařeno
bez sóji

Máte rádi tofu a baví vás zkoušet jeho různé úpravy? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept inspirovaný filipínskou technikou adobo. Recept si můžete velmi snadno přizpůsobit vaší chuti.

Ingredience
1 porce
  • tofu natural
  • tamari
  • rýžový slad
  • rýžový ocet
  • červená cibule
  • pepř černý celý
  • dva bobkové listy
  • česnek
  • olej
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • celozrnné špagety

Zdravím Evi, chci Vám poděkovat za kurz Podzimní detox, kterým jsem před Vánoci prošla. Jsem na mateřské dovolené se ...

Jak připravit marinované tofu po filipínsku

  1. Do misky nalijte sójovou omáčku, rýžový ocet, rýžový slad, vodu, promíchejte a prsty nalámejte tofu na kousky velikosti sousta. Nechte marinovat alespoň dvě hodiny. Občas promíchejte.
  2. Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nasekanou cibuli, česnek, pepř a bobkový list. Jemně orestujte.
  3. Nyní přidejte do pánve marinované tofu vč. omáčky. Promíchejte a přidejte ještě 1 lžíci tamari. Pomalu duste 5 minut. Až omáčka začne houstnout, ochutnejte a klidně dolaďte podle sebe. 
  4. Uvařte špagety a vložte je do pánve s omáčkou. Vše restujte na vysokém plameni.
  5. Servírujte. Jak můžete vidět na fotografii, přidala jsem čekanku, která s tím zjevně nemá nic společného, ​​ale mě jako posypka moc chutná.

Praktické

  • Filipínské Adobo je spíše technika přípravy než vlastní recept. Ten si opravdu můžete hodně přizpůsobit vaší chuti.
  • Adobo znamená marinovat, tofu marinujte alespoň dvě hodiny.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari
  • Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovými tětovinami nebo jinou bezlepkovou obilovinou.

Obměna

  • Servírujte s jakoukoliv obilovinou, nejlépe se hodí k rýži.
  • Pokud nemáte radicchio (čekanku), můžete vynechat.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

22 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodn...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...