Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Filipínské Adobo jinak

Uvařeno
bez sóji

Máte rádi tofu a baví vás zkoušet jeho různé úpravy? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept inspirovaný filipínskou technikou adobo. Recept si můžete velmi snadno přizpůsobit vaší chuti.

Ingredience
1 porce
  • tofu natural
  • tamari
  • rýžový slad
  • rýžový ocet
  • červená cibule
  • pepř černý celý
  • dva bobkové listy
  • česnek
  • olej
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • celozrnné špagety

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizo...

Jak připravit marinované tofu po filipínsku

  1. Do misky nalijte sójovou omáčku, rýžový ocet, rýžový slad, vodu, promíchejte a prsty nalámejte tofu na kousky velikosti sousta. Nechte marinovat alespoň dvě hodiny. Občas promíchejte.
  2. Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nasekanou cibuli, česnek, pepř a bobkový list. Jemně orestujte.
  3. Nyní přidejte do pánve marinované tofu vč. omáčky. Promíchejte a přidejte ještě 1 lžíci tamari. Pomalu duste 5 minut. Až omáčka začne houstnout, ochutnejte a klidně dolaďte podle sebe. 
  4. Uvařte špagety a vložte je do pánve s omáčkou. Vše restujte na vysokém plameni.
  5. Servírujte. Jak můžete vidět na fotografii, přidala jsem čekanku, která s tím zjevně nemá nic společného, ​​ale mě jako posypka moc chutná.

Praktické

  • Filipínské Adobo je spíše technika přípravy než vlastní recept. Ten si opravdu můžete hodně přizpůsobit vaší chuti.
  • Adobo znamená marinovat, tofu marinujte alespoň dvě hodiny.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari
  • Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovými tětovinami nebo jinou bezlepkovou obilovinou.

Obměna

  • Servírujte s jakoukoliv obilovinou, nejlépe se hodí k rýži.
  • Pokud nemáte radicchio (čekanku), můžete vynechat.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

21 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Cajunské tofu plátky

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...