- tofu natural
- tamari
- rýžový slad
- rýžový ocet
- červená cibule
- pepř černý celý
- dva bobkové listy
- česnek
- olej
- červené radicchio (salátová čekanka)
- celozrnné špagety
Jak připravit marinované tofu po filipínsku
- Do misky nalijte sójovou omáčku, rýžový ocet, rýžový slad, vodu, promíchejte a prsty nalámejte tofu na kousky velikosti sousta. Nechte marinovat alespoň dvě hodiny. Občas promíchejte.
- Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nasekanou cibuli, česnek, pepř a bobkový list. Jemně orestujte.
- Nyní přidejte do pánve marinované tofu vč. omáčky. Promíchejte a přidejte ještě 1 lžíci tamari. Pomalu duste 5 minut. Až omáčka začne houstnout, ochutnejte a klidně dolaďte podle sebe.
- Uvařte špagety a vložte je do pánve s omáčkou. Vše restujte na vysokém plameni.
- Servírujte. Jak můžete vidět na fotografii, přidala jsem čekanku, která s tím zjevně nemá nic společného, ale mě jako posypka moc chutná.
Praktické
- Filipínské Adobo je spíše technika přípravy než vlastní recept. Ten si opravdu můžete hodně přizpůsobit vaší chuti.
- Adobo znamená marinovat, tofu marinujte alespoň dvě hodiny.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari.
- Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovými tětovinami nebo jinou bezlepkovou obilovinou.
Obměna
- Servírujte s jakoukoliv obilovinou, nejlépe se hodí k rýži.
- Pokud nemáte radicchio (čekanku), můžete vynechat.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Buďte první, kdo napíše komentář