Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Netradiční batátové škubánky

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Opečené škubánky z batátů jsou skvělou alternativou k klasickým bramborovým plackám. S vůní a chutí italského semolina rimacinata a pikantního wasabi se stávají originální přílohou nebo hlavním jídlem. Zkuste něco nového v kuchyni a překvapte své chuťové buňky!

Ingredience
  • 300 g batátů v syrovém stavu
  • přibližně 80 g semolinové mouky semola rimacinata
  • voda
  • sůl

Potýkala jsem se s různými zdravotními problémy, rozhodla jsem se s nimi zatočit změnou jídelníčku. A nyní se raduji ...

Jak připravit opečené škubánky z batátů

  1. Batát oloupejte a nakrájejte na ne příliš malé kousky. Vložte je do studené vody a přiveďte k varu. Když jsou uvařené, slijte vodu, na dně nechte asi centimetr tekutiny z vaření a zbytek nechte stranou.
  2. Batát posypte moukou semola rimacinata.
  3. Zakryjte pokličkou a dejte zpět na malý plamen na 15 minut.
  4. Poté vezměte vařečku a začněte míchat. Výsledek musí být hladký, lesklý.
  5. Rukama namazanýma olejem vytvarujte karbanátky a osmahněte je na pánvi v oleji.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Škubánky jsem podávala s wasabi, osmaženým tempehem s tamari, jak vidíte na fotce.
  • Používám wasabi v prášku, který se promíchá s vodou. Jelikož se ho používá minimální množství, je to určitě praktičtější. Pokud kupujete wasabi pastu, sledujte pečlivě složení.

Obměna

  • Použila jsem batát s červenou slupkou, uvnitř světlý.
  • Můžete použít jakoukoliv mouku vhodnou pro škubánky.
  • Pro kontrast nasládlé chuti škubánků použijte cokoliv vám vyhovuje. Místo wasabi třeba hořčici.

Děti

  • S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jak je to prosim s tym lepkem? pisete , ze je to bezlepkovy recept, ale Vami doporucena muka ma lepek. Vy pisete ze ma malo lepku , na netu, ze vela. Tak prosim jak to je? dekuju

Jaké jsou tedy ty další mouky vhodné na škubánky (v Obměnách)? Kromě té uvedené semolinové?
Díky! 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Smaženka z brokolice

Naučte se připravit brokolicovou smaženku bez vajec! Tato lahodná a zdravá alternativa klasických smaženek vás zaručeně nadchne. Podívejte se na recept a p...

Podzimní ječmen

Podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy – skvělá rychlovka plná chutí a zdravých surovin, kterou zvládnete snadno i v nabitém pracovním dni.

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Dýňová smaženice

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát d...

Plněné těstoviny paccheri

Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo ...