- čerstvé fazolky
- 1 lžička tamarindové pasty
- špetka kurkumy
- 1 plná lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- trocha sušených kari listů
- 1 zarovnaná lžička mletého koriandru
- 1 lžička rýžového sirupu
- sůl
- petrželka
- 2 stroužky česneku
- chilli paprička – volitelné
- olej
Jak připravit zelené fazolky na tamarindu
- Ve skleničce rozmíchejte tamarindovou pastu s rýžovým sirupem a několika lžícemi vody.
- Uvařte fazolky.
- Na suchou pánev dejte opražit lehce kokos. Poté přidejte olej, prolisovaný česnek, koriandr, kurkumu, kari listy a hořčičné semínko. Orestujte.
- Přidejte fazolky, osolte, promíchejte a nalijte na pánev obsah skleničky, promíchejte a rychle odstavte, aby se vám pasta nespálila.
- Posypte petrželkou a ozdobte chilli papričkou.
Praktické
- Čtěte složení při nákupu tamarindové pasty. Neměla by obsahovat nic než tamarind a vodu.
- Nevynechte koření a kokos.
- Použijte čerstvé fazolky.
Děti
- Pikantní, kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář