Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. Nevynechte ovšem žádné koření!

Ingredience
  • 250 g čerstvých fazolek
  • 4 stroužky česneku
  • sušené kari listy
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky černých hořčičných semínek
  • 1/4 lžičky koření garam masala
  • 180 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 cibule
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • olej
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Jak připravit pikantní zelené fazolky po indicku

  1. Zelené fazolky vařte po dobu 7 minut. Poté slijte a nechte je stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte hořčičná semínka, kari listy a 1 stroužek prolisovaného česneku. Jemně orestujte.
  3. Přisypejte kurkumu, kajenský pepř, skořici, garam masalu, přidejte rýžový sirup, promíchejte a vařte 1 minutu, aniž by se koření připálilo.
  4. Zalijte rajčatovým protlakem, přidejte hořčici, sůl, promíchejte a vařte asi 5 minut, dokud omáčka pořádně nezhoustne.
  5. Omáčku nalijte na zelené fazolky a promíchejte.
  6. Na pánev dejte trochu oleje, přidejte cibuli a sůl. Za stálého míchání opékejte cibuli, dokud nezačne karamelizovat.
  7. Nyní můžete přidat česnek a zázvor nakrájené na velmi tenké plátky a proužky, promíchejte a pokračujte v opékání dokud vše nebude křupavé a zkaramelizované.
  8. Omáčkou přelijte fazolky, přidejte zkaramelizovanou cibuli a celý pokrm posypejte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Doba varu fazolek bude záležet na jejich čerstvosti. Staré a tvrdé lusky se vaří podstatně déle.
  • Pokrm podávejte buď teplý nebo vychladlý na pokojovou teplotu.
  • Vhodná příloha k rýži, do placek či chlebu.
  • Nevynechte žádné koření.
  • Kupujte pouze kvalitní hořčice bez cukru a jiných ingrediencí
  • Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovou přílohou.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.

Děti

  • Pikantní a ostré jídlo nevhodné pro děti.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Dal jsem dolů neuvěřitelných 16 kg a nespočet centimetrů (Fany)

Fany: Děkujeme za úžasně propracovaný kurz, prošel jsem Jarní...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Stránky Jíme Jinak sú pre mňa jeden z favoritov (Gabika)

Gabika: Pozdravujem tvorcov Jíme Jinak aj všetkých zúčastnených. Ďakujem...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

Kamarádka jde do toho se mnou (Růžena)

Růžena: Ahoj mlsné hubičky ( jako já :-) )...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Obleču konečně věci, které jsem nenosila už 7 let (Iveta)

Iveta: Ze shozených kil mám obrovskou radost, obleču věci,...

Zhubla jsem 3 kilča a budu pokračovat dále (Radka)

Radka: Zdravím, jsem na konci, ale pro mě to...

Kontakt

Chcete spolupracovat? Ozvěte se.

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZamilovala jsem se do vaření (Katka, 36 let)
Další článekTofu v pistáciové krustě