Máte rádi fazolky na slanině, ale potřebujete odlehčit jídelníček? Máme pro vás rychlou chuťovku, která uspokojí i největší labužníky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 300 g zelených fazolek
  • 200 g cukety
  • 1 uzený tempeh (cca 200 g)
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • trochu vody na podlití
  • rukola na ozdobu

Jak připravit veganské fazolky na slanině

  1. Fazolky omyjeme a zbavíme stopek a pokrájíme na půlky.
  2. Tempeh nakrájíme na menší plátky podobně jako bývá slanina.
  3. Cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky, cuketu i se slupkou na kostičky.
  4. Na pánev nalijeme olej a přidáme na plátky nakrájenou cuketu a česnek, osolíme a restujeme do sklovata.
  5. Přidáme fazolky, cuketu, sojovou omáčku, kmín a společně restujeme za občasného pro mícháníhání asi 10 minut.
  6. Přidáme pár lžic vody na podlití a dál restujeme a dál promícháváme ještě asi 5 minut.
  7. Podáváme sypané rukolou.

Praktické

  • Místo restování můžete zeleninu dusit s troškou vody pod pokličkou. Bude měkkčí a ne tak křupavá, ale nebudete muset promíchávat.

Kombinujeme

  • Fazolky a cuketu s tempehem si dáváme jako bílkovinnou a zeleninovou část k rýži či jiné obilovině a doplňujeme ještě kvašenou zeleninou.
  • Pokud byste chtěli jíst jen toto jídlo samotné, pak vám to pro 4 porce stačit nebude a budete muset navýšit množství ingrediencí cca dvojnásobně.

Obměna

  • Cuketu můžete vynechat. My ji dáváme do všeho, protože máme velkou úrodu.
  • Můžete přidat mangold, ten bývá ve stejnou dobu jako dozrávají fazolky.
  • Přidat můžete oblíbené koření jako třeba koriandr či římský kmín.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let. Šetřete ale se solí a olejem a sojovou omáčkou, uzený tempeh je slaný sám o sobě.

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

  1. přemýšlela jsem, co udělám s fazolkama a neměla jsem chuť na omáčku, a hle, hned na úvodní stránce recept s fazolkama 🙂 děkuji a chutnalo nám 🙂

    • Tak to by vám mělo chutnat. Pokud tedy máte ráda i cuketu, jestli ne, tak ji vynechte 🙂

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak se uskladňují dýně Hokkaidó
Další článekBezlepková strava může škodit. Vyhněte se těmto 4 chybám!