- 300 g zelených fazolek
- 200 g cukety
- 1 uzený tempeh (cca 200 g)
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky kmínu
- trochu vody na podlití
- rukola na ozdobu
Jak připravit veganské fazolky na slanině
- Fazolky omyjeme a zbavíme stopek a pokrájíme na půlky, tempeh nakrájíme na menší plátky (podobně jako bývá slanina), cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, cuketu i se slupkou na kostičky.
- Na pánev nalijeme olej a přidáme cibuli, cuketu a česnek, osolíme a restujeme do sklovata.
- Přidáme fazolky, sojovou omáčku, kmín a společně restujeme za občasného promícháníhání asi 10 minut.
- Přidáme pár lžic vody na podlití a dál restujeme a dál promícháváme ještě asi 5 minut.
- Přidáme tempeh, prohřejeme ho a podáváme sypané rukolou.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
Praktické
- Místo restování můžete zeleninu dusit s troškou vody pod pokličkou. Bude měkkčí a ne tak křupavá, ale nebudete muset promíchávat.
Kombinujeme
- Fazolky a cuketu s tempehem si dáváme jako bílkovinnou a zeleninovou část k rýži či jiné obilovině a doplňujeme ještě kvašenou zeleninou.
- Pokud byste chtěli jíst jen toto jídlo samotné, pak vám to pro 4 porce stačit nebude a budete muset navýšit množství ingrediencí cca dvojnásobně.
Obměna
- Cuketu můžete vynechat. My ji dáváme do všeho, protože máme velkou úrodu.
- Můžete přidat mangold, ten bývá ve stejnou dobu jako dozrávají fazolky.
- Přidat můžete oblíbené koření jako třeba koriandr či římský kmín.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let. Šetřete ale se solí a olejem a sojovou omáčkou, uzený tempeh je slaný sám o sobě.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Dnes večeře “co dům dal”, protože nečekaně přibylo strávníků. Se zbytkem rýže dobrota (a jestli už znovu nepřijdou, taky dobře).
Vynikajici. :) Jak jsem nikdy nemela rada fazolky, tak se zmenou jidelnicku mi zachutnaly. Nejdriv jsem mela mrazene a kdyz jsem ted videla u stanku cerstve, nemohla jsem je tam nechat. :D