Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Pudink z makového mléka

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro

V zimě teplý krásně zahřeje a v létě chlazený zažene chuť na zmrzlinu. No a tahle maková verze? Tak to je tedy něco! Rychle hotová  a vskutku velmi chutná forma vápníku. Pokud ho tedy někdo kolem vás má nedostatek, zkuste mu uvařit z makového mléka pudink.

Ingredience
pro 10 mističek
  • 1 litr makového mléka
  • špetka soli
  • 9 lžic kukuřičného škrobu
  • 8 lžic sladu (nebo podle chuti, při celiakii rýž. sirup)
 

Žiji již dlouhé roky ve Francii. Vždy jsem byla přesvědčená, že se stravuji vyváženě a neměla jsem pocit, že dělám ně...

Postup

  1. Připravíme si mističky na nalití hotového pudinku.
  2. Polovinu mléka dáme do hrnce, přidáme špetku soli a ohříváme.
  3. Ve druhé polovině mléka rozmícháme metličkou škrob, aby nebyly žádné hrudky.
  4. Když mléko přichází k varu, přidáme slad/sirup a za stálého míchání vlijeme studenou část mléka s rozmíchaným pudinkem.
  5. Mícháme na mírném plameni až do husté pudinkové konzistence a okamžitě přelíváme do připravených mističek.

Obměna

  • Pudink můžeme nechat jen makový, nám tak velmi chutná, ale můžeme přidat vanilku, karob či kvalitní kakao, skořici či jiné oblíbené koření na dezerty.
  • Případně můžete použít koupený vanilkový či jiný pudink s kukuřičným škrobem.
  • Kukuřičný škrob může nahradit kuzu, budete mít pak dezert vskutku léčivý.

 

Praktické

  • Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Děti

  • Dávala bych dětem cca od 1,5 roku. Pokud už běžně konzumují pudinky, mléka apod., pak není co řešit a mohou i tento makový.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Děkuji za recept, synovi chutnalo. Jen pudink bohužel zůstal dost tekutý, přestože jsem do něj dala mnohem více škrobu, než se píše v receptu (asi 5 lžic na 300 ml mléka), tak nevím, kde se stala chyba…

Klub

Je v nejake knize podorbnejsi navod, jak na deti se stravou mezi 1,-2.rokem? V publikacích pani MUDR. Strandelove a pani Luzne (Carime pro deti) je jen velmi maly odstvace s konkretnimi potravinami a vzorovym jídelníček pro tyto deti. Dost se v tom placam. Napr, pani Luzna ma uz pecene dezerty od 14.ti mesicu, jinde je to zas jinak…Muzete doporucit třeba nejake cizojazycne stranky nebo publikace pro deti? Dekuji

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...

Bezová zmrzlina bez cukru

Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně jsem ...

Jahodový chia pudink

Chia dezerty jsou rychlé a zdravé. Využijte sezónu jahod a dopřejte si tento jednoduchý dezert.