- 1 litr makového mléka
- špetka soli
- 9 lžic kukuřičného škrobu
- 8 lžic sladu (nebo podle chuti, při celiakii rýž. sirup)
Postup
- Připravíme si mističky na nalití hotového pudinku.
- Polovinu mléka dáme do hrnce, přidáme špetku soli a ohříváme.
- Ve druhé polovině mléka rozmícháme metličkou škrob, aby nebyly žádné hrudky.
- Když mléko přichází k varu, přidáme slad/sirup a za stálého míchání vlijeme studenou část mléka s rozmíchaným pudinkem.
- Mícháme na mírném plameni až do husté pudinkové konzistence a okamžitě přelíváme do připravených mističek.
Obměna
- Pudink můžeme nechat jen makový, nám tak velmi chutná, ale můžeme přidat vanilku, karob či kvalitní kakao, skořici či jiné oblíbené koření na dezerty.
- Případně můžete použít koupený vanilkový či jiný pudink s kukuřičným škrobem.
- Kukuřičný škrob může nahradit kuzu, budete mít pak dezert vskutku léčivý.
Praktické
- Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.
Děti
- Dávala bych dětem cca od 1,5 roku. Pokud už běžně konzumují pudinky, mléka apod., pak není co řešit a mohou i tento makový.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Děkuji za recept, synovi chutnalo. Jen pudink bohužel zůstal dost tekutý, přestože jsem do něj dala mnohem více škrobu, než se píše v receptu (asi 5 lžic na 300 ml mléka), tak nevím, kde se stala chyba…
Je v nejake knize podorbnejsi navod, jak na deti se stravou mezi 1,-2.rokem? V publikacích pani MUDR. Strandelove a pani Luzne (Carime pro deti) je jen velmi maly odstvace s konkretnimi potravinami a vzorovym jídelníček pro tyto deti. Dost se v tom placam. Napr, pani Luzna ma uz pecene dezerty od 14.ti mesicu, jinde je to zas jinak…Muzete doporucit třeba nejake cizojazycne stranky nebo publikace pro deti? Dekuji