Zbyly vám kroupy a uvařená luštěnina? Zkuste toto kroupotto. Skvělý tip na rychlou, ale kompletní večeři nebo jídlo do práce.

Ingredience
1-2 porce
  • uvařené ječné kroupy
  • uvařené fazole
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • kus kapusty
  • hrst kysaného zelí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mahá koření
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 1/2 lžičky uzené papriky (nebo dle chuti)
  • 1 lžička pesta (z medvědího česneku, mangoldového, bazalkového nebo petrželkového, ale není nutné)
  • 1 lžíce tahini
  • k dochucení: sojová omáčka, sůl, ocet

Jak připravit rizoto z krup

  1. Na oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova s větší špetkou soli.
  2. Přidáme nakrájenou kapustu, fazole, zelí a vše orestujeme dozlatova.
  3. Okořeníme a vmícháme kroupy.
  4. Zalijeme troškou vody a podusíme do změknutí kapusty.
  5. Ochutíme sojovou omáčkou, pestem, rýžovým nebo jablečným octem a tahini dle chuti.

Praktické

  • Toto jídlo je rychlovka, když máte uvařené i luštěniny i obiloviny. Je to skvělý tip na rychlou večeři nebo jídlo do práce a zároveň kompletní talíř. Pro doplnění ještě přidejte blanšírovanou nebo napařenou zeleninu, trošku salátu a pickles.

Obměna

  • Místo fazolí můžete dát jinou uvařenou luštěninu (třeba celý hrách nebo cizrnu), anebo tofu či tempeh.
  • Kapusta se dá nahradit hlávkovým zelím.
  • I kroupy můžete zaměnit za jinou obilovinu.
  • Pesto můžete vynechat.
  • Tahini se dá nahradit například mandlovým máslem.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Nepotřebuji už pečivo ani kávu (Olga)

Olga: Stránky Jíme Jinak a misopolévky se staly mou...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Jsem nadšená, zhubla jsem a moc mi chutná (Sawa)

Sawa: Děkuji za tento kurz, moc se mi líbil....

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Zlepšily se mi oči (Radmila)

Radmila: Oči mám stále jasnější, mám z toho radost.

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Včera jsem zvládla první den a super (Gabriela)

Gabriela: Dobrý den, chci vám moc poděkovat za úžasná...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...
  1. V tomto receptu se všechny ty chutě spojí zajímavým způsobem. Velmi příjemně mě to překvapilo :-) Mahá koření jsem u nás v krámě nesehnal, tak došlo na pokus si ho vyrobit. 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžičky koriandru a 1 lžička kmínu, vše mleté.

    • První pokud byl jen se solí a minimem koření, trochu jsem se těch kombinací bála a bylo to dobré. Mám ráda přirozené chutě potravin. Pak jsem si ale přečetla Váš komentář, který mě nalákal k novému pokusu se vším kořením. A panečku, to byla ňamina. Díky autorce receptu a díky i Vám, Jaroslave .

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSušička nejen na ovoce – s exkluzivní slevou
Další článekDíky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!