Zbyly vám kroupy a uvařená luštěnina? Zkuste toto kroupotto. Skvělý tip na rychlou, ale kompletní večeři nebo jídlo do práce.

Ingredience
1-2 porce
  • uvařené ječné kroupy
  • uvařené fazole
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • kus kapusty
  • hrst kysaného zelí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mahá koření
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 1/2 lžičky uzené papriky (nebo dle chuti)
  • 1 lžička pesta (z medvědího česneku, mangoldového, bazalkového nebo petrželkového, ale není nutné)
  • 1 lžíce tahini
  • k dochucení: sojová omáčka, sůl, ocet

Jak připravit rizoto z krup

  1. Na oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova s větší špetkou soli.
  2. Přidáme nakrájenou kapustu, fazole, zelí a vše orestujeme dozlatova.
  3. Okořeníme a vmícháme kroupy.
  4. Zalijeme troškou vody a podusíme do změknutí kapusty.
  5. Ochutíme sojovou omáčkou, pestem, rýžovým nebo jablečným octem a tahini dle chuti.

Praktické

  • Toto jídlo je rychlovka, když máte uvařené i luštěniny i obiloviny. Je to skvělý tip na rychlou večeři nebo jídlo do práce a zároveň kompletní talíř. Pro doplnění ještě přidejte blanšírovanou nebo napařenou zeleninu, trošku salátu a pickles.

Obměna

  • Místo fazolí můžete dát jinou uvařenou luštěninu (třeba celý hrách nebo cizrnu), anebo tofu či tempeh.
  • Kapusta se dá nahradit hlávkovým zelím.
  • I kroupy můžete zaměnit za jinou obilovinu.
  • Pesto můžete vynechat.
  • Tahini se dá nahradit například mandlovým máslem.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Vše je teď snazší a pořád se usmívám (Petra)

Petra: Krásnou první adventní neděli :) Jak mi to...

Chutě na sladké a výkyvy úplně ustaly (Šárka)

Šárka: Už jsem léta letoucí vařila vegansky, ale s...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Operace žíly není třeba a menstruační bolesti jsou pryč (Jana)

Jana: Milá, nejmilejší Evi, má žíla je ve velice...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Najednou mi nedělá problém odolávat všem „dobrotám“ (Petra)

Petra: Evi, cítím, že jinak už si to ani...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...
  1. V tomto receptu se všechny ty chutě spojí zajímavým způsobem. Velmi příjemně mě to překvapilo :-) Mahá koření jsem u nás v krámě nesehnal, tak došlo na pokus si ho vyrobit. 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžičky koriandru a 1 lžička kmínu, vše mleté.

    • První pokud byl jen se solí a minimem koření, trochu jsem se těch kombinací bála a bylo to dobré. Mám ráda přirozené chutě potravin. Pak jsem si ale přečetla Váš komentář, který mě nalákal k novému pokusu se vším kořením. A panečku, to byla ňamina. Díky autorce receptu a díky i Vám, Jaroslave .

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSušička nejen na ovoce – s exkluzivní slevou
Další článekDíky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu