mletá paprika
Domácí čočkové klobásy
Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením...
Japonský tofu sendvič Onigirazu
Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.
Chilli z černých bobů
Chutné a velmi výživné jídlo díky černým bobům, které mají vysoký obsah bílkovin. Díky koření si určitě pochutnáte a ještě získáte polovinu doporučené denní...
Veganský Mac and Cheese
Příznivci originálních receptů a tradic se asi chytnou za hlavu! Co má tohle společného s klasickým Mac and Cheese? Ochutnejte a posuďte sami.
Tempeh s tuřínem a arašídovou omáčkou
Pokud milujete kontrasty na talíři, tohle jídlo vám bude určitě chutnat. Na kontrasty chutí i konzistencí je tento recept velmi bohatý. Pokud se do...
Lahodná paštika
Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svátečním, třeba...
Sváteční zapečené nadívené žampiony s čočkou a rýží
I o svátcích se dá jíst jinak, chutně přitom zdravě a barevně. Sice to není klasika, ale proč nepřekvapit rodinu nebo hosty něčím novým?
Sváteční hrstková polévka s houbami shiitake
O svátcích může i tato netradiční sváteční polévka najít místo na vašem stole. Je bez lepku, veganská, chuťově skvělá a krásně voní kořením. Vyzkoušíte?
Pečený květák s indickou omáčkou
Tento recept je pro milovníky exotiky, koření a pikantního jídla. Opravdu vás zahřeje a je jednoduchý i rychlý na přípravu.
Tofu s hatcho miso omáčkou
Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.
Cizrnový krém s houbami
Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.
Chalupářská bašta
Recept na rustikální, chalupářské, podzimní jídlo. Tento mix barev a chutí typických pro toto roční období si určitě zamilujete.
Marocký zimní cizrnový salát s quinoou
Lehký, jednoduchý a chutný salát pro chladnější dny s pečenou sladkou zeleninou a kořeněnou cizrnou.
Tempeh katsu
Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.
Špalda sin carne
Špalda sin carne - spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!
Budapešťská pomazánka
Tahle chuť se nezapomíná! Kdo jedl v dětství budapešťskou pomazánku, ten se zaraduje nad její dokonalou variantou bez mléčného tvarohu. Recept je velmi jednoduchý...
Slaný koláč – mini quiche
Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.
Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou
Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu.
Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou
Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lávové...
Rajma masala – kari z červených fazolí
Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...
Rajma masala z červených fazolí
Na přípravu luxusního hlavního jídla vám bude stačit 30 minut.
Cizrnový guláš s polentou a salátem
Komplet hlavní jídlo za 30 minut a skvěle si pochutnáte. Kam se hrabe česká klasika!
Letní rýžový salát s cizrnou
Marocká kuchyně byla inspirací téhle chuťovky. Perfektní do horkých dní.
Quinoa salát s pečenou zeleninou a cizrnovým dipem
Tohle je naprostá delikatesa, určitě bude chutnat i těm, kdo nejsou zrovna nadšenci do zdravé výživy.
Thajské rýžové nudle se zeleninou
Tenhle pokrm inspirovaný indickou kuchyní bude totiž chutnat i těm, kteří nemají rádi zeleninová jídla. Další skvělá rychlovka!
Zeleninový kuskus s letním salátem
Toto hlavní jídlo je nutričně vyvážené, lehké na trávení, přitom dostatečně syté, abyste při hubnutí neměli hlad. Je to rychlovka, kterou budete mít na...
Jarní salát z červené pšenice a mrkve
Teplý kořeněný salátek z červené pšenice s osvěžující kyselkavou citrónovou zálivkou. Ideální pro jarní období a podporu jater.
Pečené tempeh prsty v těstíčku
Tempeh obalený do křupavého chutného těstíčka a pečený v troubě. Dobrota plná proteinů. Oblíbená součást zdravého talíře nebo super občerstvení na party.
Buffallo květáková křidélka
Lehce pikantní květák v křupavém kabátku - to jsou tyto Buffalo květáková křidélka z trouby. Luxusní a jednoduché jídlo - v kombinaci se zdravou...
Tofu boloňská omáčka s těstovinami
Rychlé, lehké a dobré jídlo vhodné třeba na večeři nebo jako rychlý oběd. Vyzkoušejte jako alternativu klasických boloňských špaget třeba pro své děti.
Kroupotto s kapustou a fazolemi
Zbyly vám kroupy a uvařená luštěnina? Zkuste toto kroupotto. Skvělý tip na rychlou, ale kompletní večeři nebo jídlo do práce.
Kovbojské fazole s rýží
Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat...
Pikantní marinované tofu
Takto upravené natural tofu je super pikantní chuťovkou do salátů, hlavních jídel nebo rizot.
Kukuřičné tortilly s pikantní náplní
Zcela bez lepku a přitom tak chutně! A navíc překvapivě rychle hotové. Tak to vypadá, když vejde do kuchyně Roman a použije zbytky od...
Mexické Chilli con carne
Mexická specialita známá po celém světě. Chilli con carne je velmi chutný a mírně pikantní fazolový pokrm, za kterým nemusíte jezdit až do Mexika. Připravte...
Slané cizrnové křupky
Pečená cizrna je zdravá obdoba chipsů či popcornu k televizi nebo třeba inspirace na sváteční stůl na slané mlsání pro děti i dospělé.
Staročeské zelí s uzeným
Jednoduchý a výborný recept od našich předků - staročeské zelí s uzeným. V našem podání samozřejmě s uzeným tempehem :-)
Valašský kontrabáš
Tradiční valašský kontrabáš ve zdravé variantě jako rychlovka k obědu nebo večeři.
Tortilly Tandoori Masala
Trotilly plněné směsí cizrny, obilovin, mangoldu a indického koření jsou skvělé na oběd i na večeři. Jsou opět přirozeně bezlepkové.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Rychlá a velmi chutná polévka, která je skoro od originálu k nerozeznání - hlíva ústřičná v této "falešné" dršťkové polévce skvěle nahradí maso. Vyzkoušejte...