Tahle chuť se nezapomíná! Kdo jedl v dětství budapešťskou pomazánku, ten se zaraduje nad její dokonalou variantou bez mléčného tvarohu. Recept je velmi jednoduchý a určitě s ním zabodujete i na oslavách u přátel, když ji nabídnete jako součást pohoštění.
Ingredience
- 1 veganský tvaroh
- 1 malá cibule
- pažitka
- mletá sladká paprika
- pepř
- sůl
- petrželka
Jak připravit veganskou budapešťskou pomazánku
- Do misky dejte domácí tvaroh, který najdete zde.
- Nasekejte na jemno cibulku a smíchejte jí v misce s tvarohem pažitkou, petrželkou a mletou paprikou. Osolte a opepřete.
Praktické
- Tvaroh si připravte den předem, protože musí okapávat přes noc v lednici.
- Připravenou pomazánku můžete skladovat v lednici dva dny.
Obměna
- Můžete přidat i trochu nakrájené červené papriky.
- Přidáním jiných ingrediencí může vzniknout úplně nová pomazánka, nechte promluvit svoji fantazii.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
Mnam ♥️ Oh mnam , dobrota ♥️
Super. Jsem ráda, že se povedla.