Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Budapešťská pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Tahle chuť se nezapomíná! Kdo jedl v dětství budapešťskou pomazánku, ten se zaraduje nad její dokonalou variantou bez mléčného tvarohu. Recept je velmi jednoduchý a určitě s ním zabodujete i na oslavách u přátel, když ji nabídnete jako součást pohoštění.

Ingredience
  • 1 veganský tvaroh
  • 1 malá cibule
  • pažitka
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • petrželka

Těsně před Vánoci nám poslala Martina krásnou zprávu o tom, jak začala jíst jinak a co s u ní všechno změnilo. Jeden ...

Jak připravit veganskou budapešťskou pomazánku

  1. Do misky dejte domácí tvaroh, který najdete zde.
  2. Nasekejte na jemno cibulku a smíchejte jí v misce s tvarohem pažitkou, petrželkou a mletou paprikou. Osolte a opepřete.

Praktické

  • Tvaroh si připravte den předem, protože musí okapávat přes noc v lednici.
  • Připravenou pomazánku můžete skladovat v lednici dva dny.

Obměna

  • Můžete přidat i trochu nakrájené červené papriky.
  • Přidáním jiných ingrediencí může vzniknout úplně nová pomazánka, nechte promluvit svoji fantazii.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub
Mila Beata
11. 12. 2021

Mnam ♥️ Oh mnam , dobrota ♥️

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Ředkvičková pomazánka

Máte rádi tvarohové pomazánky, ale nemůžete mléko? Tak zkuste naši verzi bez tvarohu. Jednoduchá a rychlá pomazánka chutná dětem i dospělým.
9

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a moc dobré – jak nas...

Tofu “tvarohová” náplň do štrúdlu

Luxusní “tvarohová” náplň z tofu tvarohu do štrůdlů, koláčů, buchet, palačinek nebo jen tak jako dezert.
1
21

Celozrnné palačinky s ovocnou omáčkou

Nevěřila jsem, že palačinky půjdou udělat bez mléka, vajec a bílé mouky a opak je pravdou, ani nepoznáte, že jsou jiné. Tyhle jsou navíc ještě přelité omáč...

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Domácí syrečky (vegan)

Luxusní tvarůžky po vegansku – bez mléka. Výborné jen tak nebo na pečivu. Není třeba žádné speciální vybavení, ani probiotika (fermentují “divo...