Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Uvařeno
bez mléka
sezóna jaro

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice, kari a mungo.

Ingredience
na 1 porci
  • uvařené špaldové kernotto
  • uvařené mungo fazolky
  • 1 cibule
  • 1 lžička oleje
  • hrst brokolice
  • 0,5-1 lžička kari koření (záleží, jak ostré máte)
  • 1 lžička arašídového másla
  • na dochucení: sojová omáčka, citronová šťáva nebo umeocet
  • sůl

Kačka od začátku roku s Jíme Jinak shodila 10 kg, přestala pít kávu a sladké už jí nechutná. To ale nejsou zdaleka vš...

Jak připravit brokolicové špaldotto

  1. Na oleji osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a kari koření.
  3. Vše orestujeme a zalijeme trochou vody.
  4. Dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Přidáme uvařené špaldové kroupy, uvařené mungo, arašídové máslo a ochutíme.
  6. Podáváme.

Praktické

  • Obilí a kari směs si můžete dát klidně i zvlášť (nemíchat v 5. kroku s kari směsí).

Obměna

  • Místo špaldotta můžete použít i jiné obilí. Doporučujeme zkusit i bulgur, pohanku, kroupy nebo kuskus.
  • Mungo fazolky se dají také zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.
  • Pokud nemáte brokolici, klidně použijte květák, mrkev nebo cokoliv, co máte zrovna po ruce. Výsledek bude vždy dobrý.
  • Arašídové máslo dodá jídlu šmrnc, stejně jako třeba tahini pasta (sezamové máslo).
  • Pokrm můžete posypat i opraženými oříšky (kešu, mandle), semínky (např. slunečnice) nebo arašídy! Já ještě nahoru zamíchala smaženou cibulku.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné a rychlé 😊👍 Děkujeme 🙂

Děkuji za skvělý recept. Vařila jsem s mírnými úpravami – místo mungo jsem dala červenou čočku, kterou jsem vařila rovnou s brokolicí, místo špaldotto tak bulgur a místo arašídového másla, tahini. Výsledek skvělý!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dal makhani – černé fazole s batátem a špenátem

V klasickém indickém receptu se používá máslo a kombinace čočky a černých fazolí. Nám moc chutná tahle zjednodušená rychlovka – velmi chutná omáčka s...

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Kari Mung Dhal s nudlemi

Super výživná, chutná a rychlá večeře plná bílkovin nejen pro sportovce.

Kari smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou kari smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

Letní Mung Dhal

V teplých dnech přijde lehké mungové kari k chuti. My jsme si k němu dali rýži a salát. Jídlo velmi chutnalo i návštěvě, která přišla na večeři.

Mashroom mattar – žampióny a hrách

Indické verze omáček miluju a předělávám si je k obrazu svému. V mém pojetí jsou bez smetany, cukru a másla a nejsou ostré. Jsou lepší než v indické restau...