Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice, kari a mungo.

Ingredience
na 1 porci
  • uvařené špaldové kernotto
  • uvařené mungo fazolky
  • 1 cibule
  • 1 lžička oleje
  • hrst brokolice
  • 0,5-1 lžička kari koření (záleží, jak ostré máte)
  • 1 lžička arašídového másla
  • na dochucení: sojová omáčka, citronová šťáva nebo umeocet
  • sůl

Jak připravit brokolicové špaldotto

  1. Na oleji osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a kari koření.
  3. Vše orestujeme a zalijeme trochou vody.
  4. Dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Přidáme uvařené špaldové kroupy, uvařené mungo, arašídové máslo a ochutíme.
  6. Podáváme.

Praktické

  • Obilí a kari směs si můžete dát klidně i zvlášť (nemíchat v 5. kroku s kari směsí).

Obměna

  • Místo špaldotta můžete použít i jiné obilí. Doporučujeme zkusit i bulgur, pohanku, kroupy nebo kuskus.
  • Mungo fazolky se dají také zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.
  • Pokud nemáte brokolici, klidně použijte květák, mrkev nebo cokoliv, co máte zrovna po ruce. Výsledek bude vždy dobrý.
  • Arašídové máslo dodá jídlu šmrnc, stejně jako třeba tahini pasta (sezamové máslo).
  • Pokrm můžete posypat i opraženými oříšky (kešu, mandle), semínky (např. slunečnice) nebo arašídy! Já ještě nahoru zamíchala smaženou cibulku.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Můj čtyřletý syn to označil „Boží“ (Kateřina)

Kateřina: Zdravím všechny, dovolená s Duhovým koníkem v kombinací...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Po 14 dnech mám úbytek 5 kg a cítím spoustu nové energie (Alena)

Alena: Ahoj všem, mám za sebou 14 denní kurz...

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

5 kg pryč bez jakéhokoliv úsilí (Hana, 68 let)

Hana: Ahoj lidičky, je mi 68 a zhruba od...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Po 6 dnech 2 kila pryč a jako bonus spousty energie (Radka)

Radka: Díky rýžovému dni jsem si vyzkoušela a uvědomila,...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...
    • Při práci s energií potravin je to zásadní princip, Petře. Učíme to v našich kurzech.

  1. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCitrónový dortík
Další článekProč nedoporučujeme jíst banány? Z těchto 10 důvodů!