Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice, kari a mungo.
Ingredience
na 1 porci
  • uvařené špaldové kernotto
  • uvařené mungo fazolky
  • 1 cibule
  • 1 lžička oleje
  • hrst brokolice
  • 0,5-1 lžička kari koření (záleží, jak ostré máte)
  • 1 lžička arašídového másla
  • na dochucení: sojová omáčka, citronová šťáva nebo umeocet
  • sůl

Jak připravit brokolicové špaldotto

  1. Na oleji osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a kari koření.
  3. Vše orestujeme a zalijeme trochou vody.
  4. Dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Přidáme uvařené špaldové kroupy, uvařené mungo, arašídové máslo a ochutíme.
  6. Podáváme.

Praktické

  • Obilí a kari směs si můžete dát klidně i zvlášť (nemíchat v 5. kroku s kari směsí).

Obměna

  • Místo špaldotta můžete použít i jiné obilí. Doporučujeme zkusit i bulgur, pohanku, kroupy nebo kuskus.
  • Mungo fazolky se dají také zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.
  • Pokud nemáte brokolici, klidně použijte květák, mrkev nebo cokoliv, co máte zrovna po ruce. Výsledek bude vždy dobrý.
  • Arašídové máslo dodá jídlu šmrnc, stejně jako třeba tahini pasta (sezamové máslo).
  • Pokrm můžete posypat i opraženými oříšky (kešu, mandle), semínky (např. slunečnice) nebo arašídy! Já ještě nahoru zamíchala smaženou cibulku.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Při práci s energií potravin je to zásadní princip, Petře. Učíme to v našich kurzech.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCitrónový dortík
Další článekProč nedoporučujeme jíst banány? Z těchto 10 důvodů!