Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice, kari a mungo.

Ingredience
na 1 porci
  • uvařené špaldové kernotto
  • uvařené mungo fazolky
  • 1 cibule
  • 1 lžička oleje
  • hrst brokolice
  • 0,5-1 lžička kari koření (záleží, jak ostré máte)
  • 1 lžička arašídového másla
  • na dochucení: sojová omáčka, citronová šťáva nebo umeocet
  • sůl

Jak připravit brokolicové špaldotto

  1. Na oleji osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a kari koření.
  3. Vše orestujeme a zalijeme trochou vody.
  4. Dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Přidáme uvařené špaldové kroupy, uvařené mungo, arašídové máslo a ochutíme.
  6. Podáváme.

Praktické

  • Obilí a kari směs si můžete dát klidně i zvlášť (nemíchat v 5. kroku s kari směsí).

Obměna

  • Místo špaldotta můžete použít i jiné obilí. Doporučujeme zkusit i bulgur, pohanku, kroupy nebo kuskus.
  • Mungo fazolky se dají také zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.
  • Pokud nemáte brokolici, klidně použijte květák, mrkev nebo cokoliv, co máte zrovna po ruce. Výsledek bude vždy dobrý.
  • Arašídové máslo dodá jídlu šmrnc, stejně jako třeba tahini pasta (sezamové máslo).
  • Pokrm můžete posypat i opraženými oříšky (kešu, mandle), semínky (např. slunečnice) nebo arašídy! Já ještě nahoru zamíchala smaženou cibulku.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Kamarátka neverila, ako som sa zmenila (Marta)

Marta: Pomaly sa mi končí vstup "do plavek". A pokračujem...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Cítím se skvěle a 4 kg za 10 dní je super výsledek (Monika)

Monika: Tak mám za sebou půst. Mám sice pouze...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

Centimetry jsou pryč, zdraví lepší (Zuzana)

Zuzana: Evičko, opět to byl přínosný kurz. Kila, spíš...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...
    • Při práci s energií potravin je to zásadní princip, Petře. Učíme to v našich kurzech.

  1. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCitrónový dortík
Další článekProč nedoporučujeme jíst banány? Z těchto 10 důvodů!