Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice, kari a mungo.

Ingredience
na 1 porci
  • uvařené špaldové kernotto
  • uvařené mungo fazolky
  • 1 cibule
  • 1 lžička oleje
  • hrst brokolice
  • 0,5-1 lžička kari koření (záleží, jak ostré máte)
  • 1 lžička arašídového másla
  • na dochucení: sojová omáčka, citronová šťáva nebo umeocet
  • sůl

Jak připravit brokolicové špaldotto

  1. Na oleji osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a kari koření.
  3. Vše orestujeme a zalijeme trochou vody.
  4. Dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Přidáme uvařené špaldové kroupy, uvařené mungo, arašídové máslo a ochutíme.
  6. Podáváme.

Praktické

  • Obilí a kari směs si můžete dát klidně i zvlášť (nemíchat v 5. kroku s kari směsí).

Obměna

  • Místo špaldotta můžete použít i jiné obilí. Doporučujeme zkusit i bulgur, pohanku, kroupy nebo kuskus.
  • Mungo fazolky se dají také zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.
  • Pokud nemáte brokolici, klidně použijte květák, mrkev nebo cokoliv, co máte zrovna po ruce. Výsledek bude vždy dobrý.
  • Arašídové máslo dodá jídlu šmrnc, stejně jako třeba tahini pasta (sezamové máslo).
  • Pokrm můžete posypat i opraženými oříšky (kešu, mandle), semínky (např. slunečnice) nebo arašídy! Já ještě nahoru zamíchala smaženou cibulku.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Kamarátka neverila, ako som sa zmenila (Marta)

Marta: Pomaly sa mi končí vstup "do plavek". A pokračujem...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

10 kg dole a krevní testy v normě (Jarmila, 57 let)

Jarmila: Ahoj všem, :-) , Jíme jinak určitě sdílím...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Zlepšily se mi oči (Radmila)

Radmila: Oči mám stále jasnější, mám z toho radost.

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Jsem nadšená, zhubla jsem a moc mi chutná (Sawa)

Sawa: Děkuji za tento kurz, moc se mi líbil....

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Krevní tlak už mám v pořádku a beru minimum léků (Hana)

Hana: Zeleninový vývar mám odzkoušený i na mé fence...
  1. Parádní rychlý recept! Dala jsem si s tříbarevnou rýží a napařenou mrkví a dýní. A protože mi nedělají dobře ořechy, vynechala jsem to máslo a jen si posypala semínky. Mňam! Skoro jsem okousala i talíř :-D

    • Evi, uvedené množství je na jednu porci, množství obilovin a luštěnin je třeba si přizpůsobit vlastní potřebě, každý má tu porci trošku jinou, ale zpravidla stejně obilovin i luštěnin vaříme více a zbytek použijeme do dalšího jídla. Ušetří to čas a usnadní vaření 😉

    • Při práci s energií potravin je to zásadní princip, Petře. Učíme to v našich kurzech.

  2. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTabu
Další článekJitrocel na rány i do těla