Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Pavoučí hummus

Uvařeno

Hummus je oblíbeným občerstvením každé oslavy. Na halloween ho ale doporučujeme vhodně strašidelně ozdobit :-) Přidejte syrové nebo pečené hranolky se zeleniny a skvělá halloweenská dobrota je na světě.

Ingredience
  • 250 g vařené cizrny nebo světlých fazolí
  • 1 lžíce tahini
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/4-1/2 lžičky mletého římského pepře
  • sůl nebo umeocet dle chuti
  • voda nebo vývar z luštěnin na doředění
  • na obarvení: 1 kapsle živočišného uhlí (nebo udělat druhý hummus z vařených černých fazolí nebo černé čočky)

Po nějaké době a několika dalších zhubnutých kilech se s vámi jdu zase podělit o svůj příběh. Přihlásila jsem se toti...

Jak připravit cizrnový hummus

  1. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu.
  2. Pokud by byl hummus moc hustý, přidáváme do mixéru vývar z luštěnin nebo vodu.
  3. Ochutnáme a dochutíme umeoctem nebo solí.
  4. Odebereme si 3 lžíce hummusu, obarvíme uhlím. Pokud uhlí nemáme, vyrobíme další úplně stejný hummus (můžeme snížit množství všech ingrediencí), jen místo cizrny použijeme vařené černé fazole nebo vařenou černou čočku a tímto hummusem zdobíme.
  5. Obarvenou část přendáme lžící do pytlíku, ustřihneme konec a na hummus nakreslíme pavoučí síť.
  6. Můžeme ozdobit i pavoukem z černých oliv.

Praktické

  • Podávejte například s pečenou zeleninou nebo hranolkami syrové zeleniny.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pečený domácí tvaroh

Tento tvarůžek je trošku pracnější, ale výsledek je tak bezvadný, že stojí za to si s ním trochu pohrát. Určitě nebudete litovat.
13

Emoce a jídlo – jak to funguje

Jaké emoce jsou spojené s jídlem, jak ovlivňují naše zdraví a jak s negativními emocemi pracovat. Jak čelit poruchám příjmu potravy a jak se učíme z vlastn...

Kukuřičná polenta s bršlicí a rýží

Dnešní teplé počasí mě přivedlo při přípravě oběda na kukuřici. Neměla jsem namočenou naši oblíbenou krupici, tak jsem sáhla po instantní polentě a přidala...

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzk...

Hemp fu

Domácí nesójová verze tofu, kterou využijete do salátů, do různých náplní, pomazánek, podobně jako klasické tofu.

Ladu jinak

Ladu je výborná bezlepková sladkost, která vás jistě potěší svou rychlou přípravou a také variabilitou. Můžete do něj přidat třeba rozinky, karob a nebo ka...