Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Glazované cukety
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez mléka
bez vajec
sezóna léto
Cuketa je geniální zelenina. Je naprosto univerzální a má spoustu pozitivních účinků na naše zdraví i štíhlou linii. Zkuste ji třeba v této nové netradiční úpravě.
Trvalo mi 4 roky než jsem se odhodlala to s vámi zkusit. Motivací je syn. Měl flíčky na kůži – plíseň. Tak jsem...
Ingredience
cukety
olej
datlový sirup/slad/rýžový sirup
miso pasta
umeocet
stroužek prolisovaného česneku
trochu čerstvého nastrouhaného zázvoru
sezamové semínko
voda podle potřeby
sůl podle potřeby
Jak připravit pečené glazované cukety
V misce připravte marinádu. Smíchejte podle oka a podle chuti miso, umeocet, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, datlový sirup nebo jiné sladidlo. Promíchejte a podle potřeby nařeďte troškou vody.
Cukety rozřízněte podélně a pak na kousky. Napíchněte na špejli.
Pokapejte cukety olejem a dejte na 10 minut péct. Poté je vyndejte a pomažte marinádou a posypte sezamovým semínkem.
Pečte dalších asi 10 minut. Pozor marináda se nesmí spálit, ale musí zhoustnout.
Praktické
Výborné s plackami nebo k rýži.
Marináda nesmí být příliš řídká.
Nerozvařte cuketu, musí zůstat křupavější.
Obměna
Místo datlového sirupu můžete použít jiné oblíbené zdravé sladidlo jako je ječný slad, rýžový sirup apod.
Zázvor můžete použít i v prášku.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.
Vierka, ďakujem za recept. Skvelá chuť, budem robiť častejšie (vzhľadom k počtu cukiet na záhrade) 🙂
Jediným nedostatkom je rozpaľovanie trúby v tomto horúcom počasí 🙉
Evičko sluníčko, Ty mě úplně dojímas, nech toho, nebo budu nosit nos nahoru 😂😂Sranda, neboj, ale moc moc si toho vážím a nelituji, že jsem přišel “s kůží na trh” a když jsi psala, že se ozvali i kolegové “ve zbrani”, kteří mají problémy, tak i mě to podpořilo a posílilo, ono se to nezdá, ale nikdo není ze železa, ani vojáci, ani policajti, jeden můj kolega, co skoro 30 let dělat technika na vrazdach, skončil nakonec hospitalizován na psychiatrii, nikdo by to do něj neřekl, nebo jeden doktor ze záchranky v HB, obrovity tvrdý a na první pohled arogantní chlap, kvůli tomu co za ty roky služby zažil, začal strašně chlastat a skončil skoro jak bezdomovec.. Je to fakt mazec, akorát ne každý to chápe, jsou lidi, kteří jsou schopni se tomuhle posmivat, nebo to nazývat slabosti, jenže já vždycky říkám,, že nikdo neví, co na něj čeká.. Někomu by trocha pokory neuškodila.. Ale to už je jiný příběh a jejich boj.. No já teď bojuji spíš z úplně druhé strany, do masa se musím nutit, úplně jsem si převrátil chutě a včera si po týdnu udělal krůtí, abych to maso alespoň jednou týdně zařadil, ale vůbec na něj neměl chuť a docela se do jídla nutil.. Abych teď neměl opačný problém, ale ono by se asi zase tak moc nestalo, kdyby člověk maso nejedl vůbec ne? 😀🤔🤔
Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v bezlepkové v...
Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...
Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...
Luxusní jídlo, které v v chladných dnech zahřeje a potěší chuťové buňky. Zkuste tento recept na zdravý a lahodný zapečený pokrm a udělejte tak něco hezkého...
Komentáře
Výborná a rychlá večeře. S rýží ideál. Dělala jsem už několikrát.
Vierka, ďakujem za recept. Skvelá chuť, budem robiť častejšie (vzhľadom k počtu cukiet na záhrade) 🙂
Jediným nedostatkom je rozpaľovanie trúby v tomto horúcom počasí 🙉