Velké bílé fazole patří k mým luštěninovým favoritům. Když jich udělám moc, připravím z nich druhý den výborný teplý salát. Je to rychlovka, která chutná a rozhodně zasytí, i když se podává jen s kváskovým chlebem.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek vařených bílých fazolí
  • 1 řepa
  • 1 mrkev
  • kus zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného koření: mletý římský kmín, mleté hořčičné semínko, mletý koriandr
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • sojová omáčka na dochucení
  • voda na podlití

Jak připravit fazolový salát

  1. Všechnu zeleninu pokrájíme na menší kousky, česnek nasekáme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a ihned osolíme.
  3. Po chvíli přidáme zbývající zeleninu, česnek a fazole, sušené koření.
  4. Společně restujeme do změknutí zeleniny.
  5. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody.
  6. Ke konci přidáme ocet a necháme ho odpařit.
  7. Pokud je potřeba, dosolíme na závěr troškou sojové omáčky.

Kombinujeme

  • Teplý salát se hodí ke kváskovému chlebu, ale můžeme jej podávat i jako hlavní jídlo s vařeným obilím.

Obměna

  • Místo fazolí můžeme použít jinou vařenou luštěninu.
  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme fazole.

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

  1. To je vážně delikatesa! 🙂 Miluju černé fazole, včera jsem si salát udělala k večeři a dnes znovu k obědu spolu s rýží. Koncert chutí!!!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJá, minimalista – I.díl
Další článekJá, minimalista – II.díl