Velké bílé fazole patří k mým luštěninovým favoritům. Když jich udělám moc, připravím z nich druhý den výborný teplý salát. Je to rychlovka, která chutná a rozhodně zasytí, i když se podává jen s kváskovým chlebem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek vařených bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1 řepa
  • 1 mrkev
  • kus zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného koření: mletý římský kmín, mleté hořčičné semínko, mletý koriandr
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • sojová omáčka na dochucení
  • voda na podlití

Jak připravit fazolový salát

  1. Všechnu zeleninu pokrájíme na menší kousky, česnek nasekáme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a ihned osolíme.
  3. Po chvíli přidáme zbývající zeleninu, česnek a fazole, sušené koření.
  4. Společně restujeme do změknutí zeleniny.
  5. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody.
  6. Ke konci přidáme ocet a necháme ho odpařit.
  7. Pokud je potřeba, dosolíme na závěr troškou sojové omáčky.

Kombinujeme

  • Teplý salát se hodí ke kváskovému chlebu, ale můžeme jej podávat i jako hlavní jídlo s vařeným obilím.

Obměna

  • Místo fazolí můžeme použít jinou vařenou luštěninu.
  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme fazole.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Hubnu, nemám hlad a jídla chutnají i manželovi (Vlaďka)

Vlaďka: Ahoj Evo, vaření je super. Pro mě je...

Jsem tady moc ráda (Lenka)

Lenka: Za týden bohužel končíme Jarní očistu, chtěla bych...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Dohromady jsme shodili 39 kg (Pěvuška)

Pěvuška: Srdečně všechny zdravím :-). Jsem novým členem klubu...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Každé jídlo mě překvapuje svou chutí a jednoduchostí (Michaela)

Michaela: Dnešní den je 4. dnem s Jíme jinak,...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Moje tělo se rychle uzdravuje (Božena)

Božena: Zdravím všechny. Tak jsem zvládla i druhý půst...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...
  1. Moc prosím o rychlou radu, předevčírem jsem namočila fazole, včera večer uvařila, dala do lednice, dnes dovařila, ale pokrm je hořký. Můžeme to jíst? Není to hořké moc, ale spíš takové doznění hořké na jazyku zůstává. Je mi líto celé jídlo pro celou rodinu vyhodit.

    • Výborně Plho, můžete se posadit! 😂😂😂😂 Díky moc Milo, doplněno 😍

  2. Taky mi to moc chutnalo. Souhlasím s Luckou, že ten ocet tomu dodal tu správnou chuť. Ale musím šetřit s římským kmínem… vždycky mi trochu ujede ruka…

  3. Tady je tolik výborných receptů že nevím, který první uvařit Moc děkuji Evičce za spoustu nápaditých receptů.Dnes teplý fazolovy salát s rýží. ❤

  4. To je vážně delikatesa! :-) Miluju černé fazole, včera jsem si salát udělala k večeři a dnes znovu k obědu spolu s rýží. Koncert chutí!!!

  5. Zobrazit všech 18 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJá, minimalista – I.díl
Další článekJá, minimalista – II.díl