Máme rádi luštěninové haše, proto jsme nadbytek dýně využili na nastavení čočky. Celý ten hrnec padl na oběd. Pravda, bylo nás na něj sedm, ale hlavně nám moc chutnalo. Čerstvé bylinky a kokos z něj udělali takové lehce indické jídlo.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • sůl
  • olej
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1 hrnek vývaru/vody
  • 2 hrnky nakrájené dýně
  • 2 stonky listového celeru
  • 2 stonky čerstvé saturejky
  • 1 stonek rozmarýny
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • nať z 1 mrkve
  • umeocet

Jak připravit čočku s dýní a kokosem

  1. Dáme ohřát vývar/vodu.
  2. Omyjeme a nakrájíme zeleninu na malé kousky, nať z mrkve nasekáme.
  3. Na dno hrnce dáme trochu oleje a rozehřejeme.
  4. Vložíme cibuli, osolíme, orestujeme.
  5. Přidáme kokos a mrkvovou nať a orestujeme.
  6. Vložíme dýni, celer, opláchnutou čočku, lístky z rozmarýny a saturejky a přidáme vývar/vodu.
  7. Na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 15 minut, až se čočka a dýně začnou rozpadat.
  8. Vypneme a dochutíme troškou umeocta.

Obměna

  • Nemáme-li čerstvé bylinky, dáme sušené. Můžeme použít i jíné podle chuti či vyměnit sezónní zeleninu.

Kombinujeme

  • Toto luštěninové jídlo podáváme s obilovinou. Nezapomeňte na kopeček kvašené zeleniny, trochu dušené zeleniny a posypku.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme koření, sůl a dochucovadla.
  • Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Take se pridavam k pochvale. Ale musim rict, ze mne tento pokrm opravdu zmatl. Kdyz jsem dochucovala jiz uvarenou cocku UME, rikam si, kdo to bude jist? = moc mne to nechutnalo, ani konzistence nevypadala vabne. Tak jsem to nechala byt, mezitim si nachystala na jidlo neco jineho a ono se to mezitim ulezelo, jidlo „doslo“ a vznikla z toho opravdova pochoutka 🙂 Sama bych ale takovou kombinaci kokos-cocka-celer nevymyslela 🙂 🙂 Ucite se nevarila naposledy!

    • Už ve mě hrklo, jak jsem četla ten začátek :-))) tak hlavně, že to dozrálo do dobré chuti a dokonce se to dostalo na seznam oblíbených jídel! :-)))

  2. Dobrý večer, tak jsme také uvařili – a oběd nás přenesl už na tu služebku, kam za pár dní odlétáme… výborné, sladké, orientální…prý mám někdy uvařit znovu…řekl partner 🙂 A jak koukám na zítřejší vaření, tak to je další z orientálních jídel 🙂 Krásný večer všem

  3. Výborné, ráno jsem si uvařila do termosky a v práci si užila teplí skvělé jídlo. Díky za recept.

  4. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRaffaello jáhlová kaše
Další článekSeitan na asijský způsob s rýžovými těstovinami