Máme rádi luštěninové haše, proto jsme nadbytek dýně využili na nastavení čočky. Celý ten hrnec padl na oběd. Pravda, bylo nás na něj sedm, ale hlavně nám moc chutnalo. Čerstvé bylinky a kokos z něj udělali takové lehce indické jídlo.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • sůl
  • olej
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1 hrnek vývaru/vody
  • 2 hrnky nakrájené dýně
  • 2 stonky listového celeru
  • 2 stonky čerstvé saturejky
  • 1 stonek rozmarýny
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • nať z 1 mrkve
  • umeocet

Jak připravit čočku s dýní a kokosem

  1. Dáme ohřát vývar/vodu.
  2. Omyjeme a nakrájíme zeleninu na malé kousky, nať z mrkve nasekáme.
  3. Na dno hrnce dáme trochu oleje a rozehřejeme.
  4. Vložíme cibuli, osolíme, orestujeme.
  5. Přidáme kokos a mrkvovou nať a orestujeme.
  6. Vložíme dýni, celer, opláchnutou čočku, lístky z rozmarýny a saturejky a přidáme vývar/vodu.
  7. Na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 15 minut, až se čočka a dýně začnou rozpadat.
  8. Vypneme a dochutíme troškou umeocta.

Obměna

  • Nemáme-li čerstvé bylinky, dáme sušené. Můžeme použít i jíné podle chuti či vyměnit sezónní zeleninu.

Kombinujeme

  • Toto luštěninové jídlo podáváme s obilovinou. Nezapomeňte na kopeček kvašené zeleniny, trochu dušené zeleniny a posypku.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme koření, sůl a dochucovadla.
  • Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...
  1. Bylo vynikající, já jsem si zjednodušila přípravu a k čočce atd. jsem přidala obilninu Bulgur společně vařila.

    • Oni jsou dva 😃😃😃 Listový se pěstuje na listy, má krátké stonky a bohatou nať. Řapíkatý má zase tlustější delší stonky a nemá moc lístů. Ale v zásadě je to jedno, použij, co máš 😉 Mě roste na zahradě listový, proto ho dávám všude.

  2. Take se pridavam k pochvale. Ale musim rict, ze mne tento pokrm opravdu zmatl. Kdyz jsem dochucovala jiz uvarenou cocku UME, rikam si, kdo to bude jist? = moc mne to nechutnalo, ani konzistence nevypadala vabne. Tak jsem to nechala byt, mezitim si nachystala na jidlo neco jineho a ono se to mezitim ulezelo, jidlo „doslo“ a vznikla z toho opravdova pochoutka 🙂 Sama bych ale takovou kombinaci kokos-cocka-celer nevymyslela 🙂 🙂 Ucite se nevarila naposledy!

    • Už ve mě hrklo, jak jsem četla ten začátek :-))) tak hlavně, že to dozrálo do dobré chuti a dokonce se to dostalo na seznam oblíbených jídel! :-)))

  3. Dobrý večer, tak jsme také uvařili – a oběd nás přenesl už na tu služebku, kam za pár dní odlétáme… výborné, sladké, orientální…prý mám někdy uvařit znovu…řekl partner 🙂 A jak koukám na zítřejší vaření, tak to je další z orientálních jídel 🙂 Krásný večer všem

  4. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRaffaello jáhlová kaše
Další článekSeitan na asijský způsob s rýžovými těstovinami