Máme rádi luštěninové haše, proto jsme nadbytek dýně využili na nastavení čočky. Celý ten hrnec padl na oběd. Pravda, bylo nás na něj sedm, ale hlavně nám moc chutnalo. Čerstvé bylinky a kokos z něj udělali takové lehce indické jídlo.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • sůl
  • olej
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1 hrnek vývaru/vody
  • 2 hrnky nakrájené dýně
  • 2 stonky listového celeru
  • 2 stonky čerstvé saturejky
  • 1 stonek rozmarýny
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • nať z 1 mrkve
  • umeocet

Postup

  1. Dáme ohřát vývar/vodu.
  2. Omyjeme a nakrájíme zeleninu na malé kousky, nať z mrkve nasekáme.
  3. Na dno hrnce dáme trochu oleje a rozehřejeme.
  4. Vložíme cibuli, osolíme, orestujeme.
  5. Přidáme kokos a mrkvovou nať a orestujeme.
  6. Vložíme dýni, celer, opláchnutou čočku, lístky z rozmarýny a saturejky a přidáme vývar/vodu.
  7. Na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 15 minut, až se čočka a dýně začnou rozpadat.
  8. Vypneme a dochutíme troškou umeocta.

Obměna

Nemáme-li čerstvé bylinky, dáme sušené. Můžeme použít i jíné podle chuti či vyměnit sezónní zeleninu.

Kombinujeme

Toto luštěninové jídlo podáváme s obilovinou. Nezapomeňte na kopeček kvašené zeleniny, trochu dušené zeleniny a posypku.

Děti

Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme koření, sůl a dochucovadla. Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.

5 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.