kváskový chléb
Chléb z červené řepy
Vynikající chléb z těsta netradiční barvy :-) Barvou těsta se nenechte odradit, pečením se barva ztratí a chleba bude k nakousnutí.
Dýňový chléb z kvásku
Milujete dýně? Pak si zamilujete i tento po dýni lehce nasládlý chléb. My se celý rok těšíme, až začne sezóna dýní a budeme si...
Bezlepkový chléb – kyprý i bez kvásku a kypřícího prášku
Ani bezlepkáři nepřijdou zkrátka! Šárka peče roky bez lepku a má pro vás svůj osvědčený chléb bez kvásku či kypřidel, který je krásně nadýchaný....
13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni
Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od...
Kdy nám celozrnné potraviny škodí?
To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...
Cereální kváskový chléb Bezlepkáč
Miluji tu vůni a chuť domácího chleba. Ta křupavá kůrka, obláčkově nadýchaná střídka, nakyslá chuť po kvásku... Právě takový je tento cereální kváskový bezlepkový...
Hnětený pšenično-žitný kváskový chléb
Výborný hnětený chleba jako koupený z obchodu. Díky kvásku je zdravý a velmi dobře stravitelný, a navíc domácí ještě teplý, nadýchaný a křupavý chleba......
Kukuřičný kváskový chléb
Pokud už nechcete kupovat nezdravé pečivo ze supermarketu, udělejte si domácí chlebík. Tento je díky kukuřičné mouce krásně nadýchaný.
Bezlepkový čirokový kváskový chléb
I bezlepkáři si mohou dopřát skvělý kváskový chléb! Stačí jen vyměnit lepkovou mouku za bezlepkovou. Není třeba žádných speciálních mouk nebo surovin. Tento chléb...
Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?
Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované "žížaly" a různé křupky? A co...
Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb
Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...
Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky
Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...
Jak si vytvořit pohankový kvásek (bez lepku)
Chcete péct z kvásku a bez lepku? Máme pro vás 2 jednoduché do detailu popsané postupy, jak si vytvořit svůj vlastní bezlepkový pohankový kvásek...
Vícezrnný kváskový proteinový chléb (bez lepku, vegan)
Vláčný, měkkoučký, nadýchaný a díky kvásku příjemně nakyslý bezlepkový chléb. Obsahuje všechny potřebné aminokyseliny pro efektivní nabírání svalové hmoty a obecně výživu těla a...
Krutony z kváskového chleba
Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...
V Belgii vzniklo 1. muzeum chlebových kvásků
V roce 2013 v belgickém městečku Saint-Vith vzniklo unikátní muzeum. První svého druhu na světě - muzeum přírodních chlebových kvásků. V této budově je uchováno...
Kváskový chléb od Blan Che
Blan Che nám poslala na Facebook krásnou fotku vlastního kváskového chleba. A dnes přidala do čtenářských receptů i návod.
Jak skladovat a zachránit kvásek – 3.díl
Ve třetím díle si povíme, jak a kde nejlépe skladovat kvásek. Jestli ho lze ho zachránit, když ho zapomeneme nakrmit a kvásek se zkazí....
Teplý fazolový salát se zeleninou
Velké bílé fazole patří k mým luštěninovým favoritům. Když jich udělám moc, připravím z nich druhý den výborný teplý salát. Je to rychlovka, která...
Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl
Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Kváskový chléb zabodoval u holek na privátě i u návštěvy
To se tedy povedlo. Můj kváskový chléb se stal nečekaně hitem odpůrců zdravé výživy. První bochník zblajzly holky na privátě, druhý návštěva. Možná v...