Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Cizrnová pečínka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Další verze oblíbené luštěninové sekané, do které můžete využít zbytky domácího pečiva.

Ingredience
2 porce
  • 300 g uvařené cizrny
  • 3 lžíce vody z vaření cizrny
  • 2 lžíce tamari
  • 50 g kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 vrchovatá polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 45 g chlebové střídky
  • snítka rozmarýnu
  • strouhanka na posypání

Měla jsem myom a řadu dalších zdravotních potíží, proč jsem podle lékařů nemohla mít třetí dítě. Tak jsme si vzali do...

Jak připravit sekanou z cizrny

  1. Rozmixujte kešu oříšky a vložte je do mísy.
  2. Rozmixujte cizrnu s tamari, prolisovaným česnekem, 1 lžící oleje a hořčicí. Směs přidejte do mísy s kešu.
  3. Rozmixujte střídku s trochou vody z cizrny. Přidejte to ke zbytku.
  4. Směs osolte, opepřete, přidejte lahůdkové droždí a dobře promíchejte, vytvořte požadovaný tvar.
  5. Povrch potřete hořčicí a obalte ve strouhance.
  6. Plech vyložte pečicím papírem. Dovnitř vložte pečínku, přidejte snítku rozmarýnu, česnek, olej.
  7. Pečte v troubě na 200°C asi 25 minut.
  8. V polovině pečení pečínku otočte, aby se po celém povrchu opekla.
  9. Nechte vychladnout, aby se pečínka dobře krájela.

Praktické

  • Pečicí papír vám pomůže bez problému otočit pečínku v troubě.
  • Dobu pečení uzpůsobte vaší troubě.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové pečivo a strouhanku.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Místo chlebové střídky můžete použít strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

94 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný recept vierko,dnes peču repete.🙂👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Veganský burger

Máte rádi karbanátky nebo burgery? Zkuste tuto zdravou variantu bez masa a dejte vědět, jak vám chutnaly.

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Ovesná nádivka

Tato ovesná nádivka se zrodila mojí chybou. Podařilo se mi uvařit oves doměkka, ale tak moc, že nešel použít na recept, který jsem měla momentálně v hlavě....

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Slané fazolové kokosky

Ačkoliv vzhledem i názvem připomínají dezert, tentokrát se nejedná o sladkou pochoutku, ale výborné slané karbanátky, které se skvěle hodí například k různ...