Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Luštěninový nákyp

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Ingredience
  • 150 g vařené cizrny
  • 100 g bílých vařených fazolí
  • pórek
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • asi 150 g sójového mléka
  • 2 lžíce rýžové mouky

Často s někým řešíme, že ta naše strava není jen o hubnutí, byť se tak třeba právě běžící letní program jmenuje. Že z...

Jak připravit sekanou z luštěnin bez lepku

  1. Do sekáčku vložte cizrnu, olej, sójové mléko, fazole, muškátový oříšek, sůl, pepř a lehce rozmixujte.
  2. Dejte směs do mísy, přidejte mouku a promíchejte. Nechte asi hodinku odpočívat.
  3. Pekáček vymažte olejem a nalijte do něj hmotu.
  4. Pečte na 170°C po dobu 20 minut v horkovzdušné fritéze.
  5. Po upečení nechte trochu zchladnout a pak krájejte.

Praktické

  • Můžete upéct i v klasické troubě.
  • Dobré i vychladlé a vhodné do krabičky.
  • Rozměry pekáčku 8 x 14 cm.
  • pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko

Obměna

  • Fazole můžete vynechat a použít pouze cizrnu, v tom případě upravte její množství na 250 g.

Děti

  • Vhodně pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

76 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vypadá to krásně, prosím, kolik toho oleje… děkuji

Těším se na něj!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.