Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Luštěninový nákyp

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Ingredience
  • 150 g vařené cizrny
  • 100 g bílých vařených fazolí
  • pórek
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • asi 150 g sójového mléka
  • 2 lžíce rýžové mouky

Na kávě jsem byla emočně závislá, pila jsem několik šálků turka denně a přesto se mi podařilo ji bez problémů úplně o...

Jak připravit sekanou z luštěnin bez lepku

  1. Do sekáčku vložte cizrnu, olej, sójové mléko, fazole, muškátový oříšek, sůl, pepř a lehce rozmixujte.
  2. Dejte směs do mísy, přidejte mouku a promíchejte. Nechte asi hodinku odpočívat.
  3. Pekáček vymažte olejem a nalijte do něj hmotu.
  4. Pečte na 170°C po dobu 20 minut v horkovzdušné fritéze.
  5. Po upečení nechte trochu zchladnout a pak krájejte.

Praktické

  • Můžete upéct i v klasické troubě.
  • Dobré i vychladlé a vhodné do krabičky.
  • Rozměry pekáčku 8 x 14 cm.
  • pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko

Obměna

  • Fazole můžete vynechat a použít pouze cizrnu, v tom případě upravte její množství na 250 g.

Děti

  • Vhodně pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

85 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
10. 12. 2023

Přidala jsem ještě smaženou cibuli a trochu chilli, k tomu červená řepa s křenem😋
Bylo to výborný!

Vypadá to krásně, prosím, kolik toho oleje… děkuji

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....