- 120 g celozrnného ovsa
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst mandlí
- hrst slunečnicových semínek
- 1 lžíce chia semínek
- petržel
- sušené listy kari
- 1 lžíce hrubé kukuřičné krupice
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- olej
- sůl
- pepř
- domácí dochucovadlo
Jak připravit ovesnou sekanou
- Uvařte oves do měkka.
- Do mixéru vložte mrkev, prolisovaný česnek, cibuli a nahrubo rozmixujte. Nasypte směs do mísy.
- Do mixéru vložte slunečnicová semínka, rozmixujte a nahrubo nasekejte. Přidejte do misky
- Přidejte sušené kari listy, nasekanou petrželku, lahůdkové droždí, sůl, pepř, kukuřičnou krupici, lžičku domácího dochucovadla a chia semínka. Pečlivě promíchejte a nechte 30 minut odpočinout v lednici.
- Pekáček vyložte pečicím papírem, naolejujte a naplňte připravenou hmotou, povrch pokapejte olejem a v troubě upečte dozlatova.
Praktické
- Nechte nádivku před podáváním trochu vychladnout, bude se lépe krájet.
- Výborná teplá i za studena.
Obměna
- Kari lístky, pokud nemáte a nechcete je kupovat, vynechte.
- Nemáte li připravené domácí dochucovadlo, použijte třeba nějaké bylinky, jako majoránka.
Děti
- Vhodně pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pozor na kusy nerozsekaných mandlí a semínek.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář