Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Sladkokyselá quinoa

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Ingredience
  • quinoa
  • čočka beluga
  • dýně
  • kysané zelí (domácí)
  • olej
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • cibule
  • umeocet

Mám moc ráda podzim. Sama se nacházím v podzimním věku svého života. Užívám si toho, co mi dává zahrada, o kter...

Jak připravit quinou s čočkou a zelím

  1. Uvařte quinou.
  2. Uvařte čočku belugu.
  3. V pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli, dýni, sůl a lehce osmahněte. Podlijte trochou vody a duste, dokud dýně nezměkne, ale nerozvařte ji.
  4. Přidejte kysané zelí, promíchejte, dochuťte umeoctem a pár minut povařte.
  5. Přidejte quinou, čočku a posypte petrželkou. Promíchejte a podávejte.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance

Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

36 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mňam a ještě k tomu rychlé a zdravé:). Díky.

Bola som prekvapena, ako vyborne toto jedlo chuti. Skutocne skvele! A je to rychlovka. Vdaka za recept!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...