Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Glazovaná karotka s hráškem

Uvařeno

Kombinace první sladké karotky a hrášku ve šťavnaté kuzu omáčce. Oku i žaludku lahodící pokrm vhodný třeba jakou součást snídaňové kaše nebo spolu s tempehem či tofu jako hlavní chod.

Ingredience
pro 1 porci
  • 3 menší mrkve
  • 0.5 šálku čerstvého vyloupaného nebo mraženého hrášku
  • 1 lžíce praženého sezamového oleje (pokud používáte, tak výborné je ghee - 1 lžička, nebo lze použijte jiný olej)
  • shoyu
  • špetka soli
  • lžička kuzu + 2 lžíce studené vody

Změna jídelníčku přinesla změny, které jsme nečekali a kdyby nám je někdo předem líčil, ani bychom mu nevěřili. Ono t...

Jak na sladkou glazovanou karotku s hráškem
  1. Mrkev oškrábejte a nakrájte na špalky velikosti palce.
  2. Dejte vařit vodu se solí a jakmile bude vřít, vložte do ní mrkev tak, aby byla ponořená.
  3. Vařte cca 3-5 minut, aby byla mrkev měkká (zkuste vidličkou), ke konci vaření mrkve přidejte hrášek.
  4. V jiném hrnci si rozpalte lžíci oleje nebo lžičku ghee.
  5. Přidejte okapanou mrkev a hrášek a krátce osmahněte.
  6. Nalijte do hrnce k mrkvi a hrášku trošku vývaru (např. z vaření mrkve a hrášku).
  7. Po minutce mírného vaření si ve studené vodě v hrníčku rozmíchejte kuzu.
  8. Nalijte kuzu do hrnce k mrkvi a nechejte zhoustnout.
  9. Dochuťte shoyu.
Praktické
  • Podávejte například jako my s vařenými kroupy jako snídani nebo přidejte uzené tofu/tempeh a podávejte jako rychlý hlavní chod.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jak jednoduché a jak chutné.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní směs s cizrnou

Zase jedna rychlá dobrota, která se vším všudy nezabere víc jak 20 minut. Jen je potřeba mít už uvařenou cizrnu.

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna...

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu či plackám.