- 3 menší mrkve
- 0.5 šálku čerstvého vyloupaného nebo mraženého hrášku
- 1 lžíce praženého sezamového oleje (pokud používáte, tak výborné je ghee – 1 lžička, nebo lze použijte jiný olej)
- shoyu
- špetka soli
- lžička kuzu + 2 lžíce studené vody
- Mrkev oškrábejte a nakrájte na špalky velikosti palce.
- Dejte vařit vodu se solí a jakmile bude vřít, vložte do ní mrkev tak, aby byla ponořená.
- Vařte cca 3-5 minut, aby byla mrkev měkká (zkuste vidličkou), ke konci vaření mrkve přidejte hrášek.
- V jiném hrnci si rozpalte lžíci oleje nebo lžičku ghee.
- Přidejte okapanou mrkev a hrášek a krátce osmahněte.
- Nalijte do hrnce k mrkvi a hrášku trošku vývaru (např. z vaření mrkve a hrášku).
- Po minutce mírného vaření si ve studené vodě v hrníčku rozmíchejte kuzu.
- Nalijte kuzu do hrnce k mrkvi a nechejte zhoustnout.
- Dochuťte shoyu.
- Podávejte například jako my s vařenými kroupy jako snídani nebo přidejte uzené tofu/tempeh a podávejte jako rychlý hlavní chod.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Jak jednoduché a jak chutné.