- 1 kg mrkve
- 1 kg celeru
- 1 kg petržele
- 1/2 kg cibule
- 1/2 kg pórek
- hrst libečku
- hrst petrželky
- hrst celerové natě
- sůl
- Zeleninu nastrouhejte nahrubo, nakrájejte na tenké kousky nebo v robotu namelte.
- Na plát sušičky nebo na plech vložte zeleninu a natě.
- Dejte sušit nebo péct na 50-60 °C až je zelenina úplně vysušená.
- Rozmixujte na jemno spolu se solí.
- Uskladňujte v uzavřené nádobě.

Uteklo ti vysílání? Do 17.2. si je můžeš přehrát a probudit svou energii! Pak začínáme Jarní očistu.
3 VYSÍLÁNÍ ZDARMA

Obměna
- Pokud máte rádi pikantnější koření, můžete usušit se zeleninou také papriku a česnek.
- Místo celerové natě můžete přidat pažitku.
- Toto koření si můžete připravit i ze zbytků očištěné zeleniny – odřezků a slupek z mrkve, petržele a celeru, které nasušíte spolu s bylinkami a natěmi a suché na prášek rozmixujete.
- Vegetu si můžete vyrobit i bez soli.
Praktické
- Koření se hodí jako ochucení zeleninových polévek a dalších zeleninových a luštěninových pokrmů, omáček, nádivek, karbenátků aj.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dobrý den jen bych potřeboval recept na přípravu vlastní vegety.
Jsem sám zemřela mi paní a já bohužel nevnímám chuť a čich. Rád bych si vyrobyl sám. Rád bych použil veškerou zeleninu kterou nasuším podrtím a dohromady promíchám ale nevím kolik dát soli a nebo bez soli, ale ona je konzrvant. Dá se to uložit do uzavřené sklenice a nebude se to kazit? Předem moc děkuji. Pospíšil Olomouc.👋
Chtěla jsem recept na domácí vegetu na polévku, ale tady je tolik skvělých receptů a nápadů, že mi jde hlava kolem. Děkuji všem za recepty, mám zdroj z kterého budu čerpat.