Glutamát sodný
13
11
Domácí houbové koření z bedly
Nestíháte smažit bedlové řízky nebo je vám líto nožiček, které se na smažení ani do polévky nehodí? Tak je neházejte na kompost, ale nasušte je. Získáte sk...
Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?
Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a co obsahuje, na co v...
4
5
Tuto sojovou omáčku můžete jíst, i když jste přísný celiak
Jste celiak nebo máte alergii na lepek a mysleli jste si, že už si nikdy nebudete moci dát oblíbenou sojovou omáčku? Máme dobrou zprávu. Zjistili jsme pro ...
7
Toto všechno s námi dělají moderní potraviny
Zaměřili jsme se na 7 nejčastěji konzumovaných moderních vynálezů potravinářského průmyslu a jaké mají dopady na naše tělo! Nejíte je náhodou také?
42
12
Lahůdkové droždí versus klasické
Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt je úplně jiný....
Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny
Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru m...
32
14
Domácí vegeta bez glutamátů
Přebytky nebo slupky ze zeleniny můžete využít na výrobu domácího polévkového koření bez eček a glutamátů, které se hodí mít po ruce. Zejména ho oceníte v ...