Pro 4 porce
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 cibule
- 12 ks růžičkové kapusty
- půl hrnku studené vody
- 1 lžička kuzu / arowrotu /kukuřičného škrobu
- půl lžičky sladkého curry
Postup
- Kapustu omyjeme a očistíme, aby nám zbyly hezké zelené hlávky. Překrojíme je napůl.
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
- V kastrolu rozpálíme sezamový olej a vložíme na něj cibuli, kapusty a hned osolíme.
- Přidáme sladké curry.
- Za občasného míchání orestujeme pěkně do zlatova.
- Podlijeme troškou vody, ztlumíme plamen a necháme chvíli podusit pod pokličkou.
- Mezitím ve zbylé vodě rozmícháme kuzu nebo škrob a přidáme ke zelenině.
- Za stálého míchání nám během chvilky škrob zhoustne.
- Vypínáme a podáváme.
Kombinujeme
Takto upravená zelenina je vhodným doplňkem k obilí a luštěnině, pokud chceme získat kompletní talíř nebo jen k obilí, chceme-li získat lehčí pokrm třeba na večeři.
Obměna
Změňte koření a dostanete nové jídlo.
Děti
Toto jídlo je vhodné pro děti přibližně od 1 roku, jen jsme opatrní s množstvím soli, oleje a koření.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Výborná i bez škrobu. Kapustičky miluju doma, třeba ve školní jídelně bych neriskovala.
Moc jsme si s manželem pochutnali. Dali jsme s tofu, mrkví, celozrnnou rýží a pickles.