- 150 g batátu
- 20 ks kapustiček
- hrnek uvařených krup
- 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
- 1 lžíce světlé miso pasty
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 3 polévkové lžíce rostlinné smetany
- umeocet podle chuti
- na ozdobu: klíčky, gomasio
- Pokud nemáme uvařené kroupy, je potřeba je předem nachystat. Pokud použijeme krupky, není třeba je namáčet, ale počítejte s tím, že se vaří déle.
- Propláchneme kroupy a necháme pár hodin namočené, můžeme i přes noc.
- Uvaříme je ve dvojnásobku vody, s trochou soli, do měkka.
- Dáme ohřát vývar.
- Batát oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
- Do horkého vývaru dáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 10 minut.
- Přidáme uvařené kroupy a společně ještě 10 minut provaříme.
- Odstavíme, rozmícháme v polévce trochu miso pasty, přidáme rostlinnou smetanu a pár kapek umeocta.
- Polévku ozdobíme klíčky a gomasiem.
Obměna
- Miso pastu můžeme vynechat nebo dát tmavé.
- Můžete změnit zeleninu, místo krup můžete použít ovesné vločky a dát je už na začátku varu.
Děti
- Tuto polévku mohou děti od roka a půl. Šetříme dochucovadly.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaam ♥️ přidala jsem žampion