V mrazivých dnech zařazuji často kroupy, které jsou velmi výživné a vhodné na toto období.
Ingredience
pro 4 porce
  • 150 g batátu
  • 20 ks kapustiček
  • hrnek uvařených krup
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • 1 lžíce světlé miso pasty
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 3 polévkové lžíce rostlinné smetany
  • umeocet podle chuti
  • na ozdobu: klíčky, gomasio

Postup

  1. Pokud nemáme uvařené kroupy, je potřeba je předem nachystat. Pokud použijeme krupky, není třeba je namáčet, ale počítejte s tím, že se vaří déle.
  2. Propláchneme kroupy a necháme pár hodin namočené, můžeme i přes noc.
  3. Uvaříme je ve dvojnásobku vody, s trochou soli, do měkka.
  4. Dáme ohřát vývar.
  5. Batát oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
  6. Do horkého vývaru dáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 10 minut.
  7. Přidáme uvařené kroupy a společně ještě 10 minut provaříme.
  8. Odstavíme, rozmícháme v polévce trochu miso pasty, přidáme rostlinnou smetanu a pár kapek umeocta.
  9. Polévku ozdobíme klíčky a gomasiem.

Obměna

  • Miso pastu můžeme vynechat nebo dát tmavé.
  • Můžete změnit zeleninu, místo krup můžete použít ovesné vločky a dát je už na začátku varu.

Děti

  • Tuto polévku mohou děti od roka a půl. Šetříme dochucovadly.

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDevonský kurýr
Další článekZimní krém s ořechy a dýní