Těmto potravinám lednice škodí. Skladujete je správně?

2
Myslíte si, že když dáte jakékoliv potraviny do lednice, tak vám vydrží všechny déle čerstvé? Omyl. Některé potraviny nemají chlad rády a lednice jim vyloženě nesvědčí.

1Cibule, šalotka, česnek a zázvor

Lednice je pro tyto zeleniny příliš vlhká a začnou brzy gumovatět a plesnivět. Navíc na ostatní potraviny mohou přenášet svůj pach. Lépe se jim bude dařit v košíku v temném a suchém koutě kuchyně nebo spíže.

2Olivový olej

Pokud se olivový olej skladuje v lednici, zakalí se, kondenzuje a houstne, někdy až do konzistence másla. Uchovávejte ho v temnu v neprůsvitné sklenici při pokojové teplotě ne vyšší než 25°C.

3Batáty

Ani batáty (a brambory) není třeba skladovat v lednici. V suchém koutě kuchyně vydrží dlouhou dobu čerstvé.

4Jablka a hrušky

Je jim mnohem lépe mimo lednici, v košíku nebo míse na dobře větraném místě. Pokud je chcete skladovat delší dobu, teplota by neměla překročit 12°C. Skladováním v lednici ztrácejí svoji chuť. Toto ovoce můžete do lednice umístit v případě, když je již velmi zralé nebo potlučené a budete jej brzy konzumovat.

5Citrusy

V lednici vysychají, ztrácejí chuť i vůni. Raději je skladujte v míse, například spolu s jablky a hruškami. To samé melouny, ananas, mango, banány, kiwi a jiné exotické ovoce.

6Avokádo

Pokud jsou avokáda ještě nezralá, nechejte je při pokojové teplotě (jen pozor, aby na nich neleželo něco těžkého a nepomačkaly se), potřebují ještě “dojít”. Pokud jste si vybrali již hodně zralá avokáda, mohou na pár dní do lednice, kde se jejich další zrání zastaví.

7Chleba

Chléb do lednice nepatří. Vyschne, ztvrdne a začne brzy plesnivět. Skladujte ho jako naše babičky – v utěrce, chlebníku nebo speciálním pytlíku na chléb.

8Rajčata a okurky

Tuto zeleninu je lépe skladovat mimo lednici, v košíku nebo v míse v kuchyni. V lednici moučnatí, gumovatí a ztrácí svoji chuť. Pokud je i přes to chcete v lednici skladovat, tak v dobře uzavřené nádobě.

9Dýně

Ani dýně není potřeba skladovat v lednici. Skladujte je na studeném, dobře ventilovaném a tmavém místě. Vydrží i 3 měsíce.

10Bylinky

Svazky bylinek dejte do sklenice s vodou, kterou pravidelně vyměňujte. Bylinky vydrží krásně svěží a čerstvé. V lednici uvadnou, ztratí barvu, chuť i vůni.

 
Moc mě to baví!
Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a manžel říkal doslova: “hodně dobrý”....
Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce
Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření jsem zvládla i na chatě...
Jak krásný je svět, když máte zdraví
Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem před pár měsíci na preventivní...
Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!
Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z nich více jak 2 roky...
Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i...
Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila min. 2 tisíce. Takže za...
Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!
Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě na sladké! Na tu takzvanou...
Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím
Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak, abych byla zdravá. A k...
První týden kurzu a 2 kg dole!
Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je mi fajn. Už první týden...
Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom...
Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých chutí, zdravých kombinací jídel a...
Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!
Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a luxusni obed byl na svete...
Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit
Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy je dobré řešení, prostě neřešit...
poděkování
Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím obdobím, kdy přecházím na stravu,...
Zachránili jste mi zdraví
Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá dělat. Jím jinak už dost dlouho,...
Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!
Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila vyřadit před kurzem a nyní...
Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle
Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem moc ráda, že jsem začala...
To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí
Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž pro nás všechny děláte to,...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. K bylinkám – na jiném místě jsem tu vloni vyčetla tip ze zkušenosti z restaurace – zabalit do vlhkého ubrousku na tácek (otevřenou krabičku) do lednice a kontrolovat, ubrousek má zůstat vlhký. Ozkoušeno, osvědčeno.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNepečený makový dortík s karamelem a švestkami
Další článekNadýchané špaldové rohlíky z LM kvásku