Těmto potravinám lednice škodí. Skladujete je správně?

2

Myslíte si, že když dáte jakékoliv potraviny do lednice, tak vám vydrží všechny déle čerstvé? Omyl. Některé potraviny nemají chlad rády a lednice jim vyloženě nesvědčí.

1Cibule, šalotka, česnek a zázvor

Lednice je pro tyto zeleniny příliš vlhká a začnou brzy gumovatět a plesnivět. Navíc na ostatní potraviny mohou přenášet svůj pach. Lépe se jim bude dařit v košíku v temném a suchém koutě kuchyně nebo spíže.

2Olivový olej

Pokud se olivový olej skladuje v lednici, zakalí se, kondenzuje a houstne, někdy až do konzistence másla. Uchovávejte ho v temnu v neprůsvitné sklenici při pokojové teplotě ne vyšší než 25°C.

3Batáty

Ani batáty (a brambory) není třeba skladovat v lednici. V suchém koutě kuchyně vydrží dlouhou dobu čerstvé.

4Jablka a hrušky

Je jim mnohem lépe mimo lednici, v košíku nebo míse na dobře větraném místě. Pokud je chcete skladovat delší dobu, teplota by neměla překročit 12°C. Skladováním v lednici ztrácejí svoji chuť. Toto ovoce můžete do lednice umístit v případě, když je již velmi zralé nebo potlučené a budete jej brzy konzumovat.

5Citrusy

V lednici vysychají, ztrácejí chuť i vůni. Raději je skladujte v míse, například spolu s jablky a hruškami. To samé melouny, ananas, mango, banány, kiwi a jiné exotické ovoce.

6Avokádo

Pokud jsou avokáda ještě nezralá, nechejte je při pokojové teplotě (jen pozor, aby na nich neleželo něco těžkého a nepomačkaly se), potřebují ještě „dojít“. Pokud jste si vybrali již hodně zralá avokáda, mohou na pár dní do lednice, kde se jejich další zrání zastaví.

7Chleba

Chléb do lednice nepatří. Vyschne, ztvrdne a začne brzy plesnivět. Skladujte ho jako naše babičky – v utěrce, chlebníku nebo speciálním pytlíku na chléb.

8Rajčata a okurky

Tuto zeleninu je lépe skladovat mimo lednici, v košíku nebo v míse v kuchyni. V lednici moučnatí, gumovatí a ztrácí svoji chuť. Pokud je i přes to chcete v lednici skladovat, tak v dobře uzavřené nádobě.

9Dýně

Ani dýně není potřeba skladovat v lednici. Skladujte je na studeném, dobře ventilovaném a tmavém místě. Vydrží i 3 měsíce.

10Bylinky

Svazky bylinek dejte do sklenice s vodou, kterou pravidelně vyměňujte. Bylinky vydrží krásně svěží a čerstvé. V lednici uvadnou, ztratí barvu, chuť i vůni.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)
Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...
Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci
Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...
Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového
Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...
Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!
Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...
Objev stránek
Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...
S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!
Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...
Mám víc energie a čistší hlavu
Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...
Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic
Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...
Vaše kurzy jsou super
Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...
Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat
Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...
Konečně vím „ jak na to“
Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...
Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí
Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...
Děkuji za to, co děláte a šíříte
Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...
Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla
Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...
Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál
Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...
  1. K bylinkám – na jiném místě jsem tu vloni vyčetla tip ze zkušenosti z restaurace – zabalit do vlhkého ubrousku na tácek (otevřenou krabičku) do lednice a kontrolovat, ubrousek má zůstat vlhký. Ozkoušeno, osvědčeno.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNepečený makový dortík s karamelem a švestkami
Další článekNadýchané špaldové rohlíky z LM kvásku