Domů Téma Chleba

chleba

Hnětený pšenično-žitný kváskový chléb

Výborný hnětený chleba jako koupený z obchodu. Díky kvásku je zdravý a velmi dobře stravitelný, a navíc domácí ještě teplý, nadýchaný a křupavý chleba......

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kukuřičný kváskový chléb

Pokud už nechcete kupovat nezdravé pečivo ze supermarketu, udělejte si domácí chlebík. Tento je díky kukuřičné mouce krásně nadýchaný.

Zdravá strava a cestování – 1. díl (pečivo)

Rádi cestujete a přitom chcete jíst zdravě? Žádný problém! My také cestujeme rádi a často a v tomto našem vychytaném cestovatelském speciálu se s...

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Těmto potravinám lednice škodí. Skladujete je správně?

Myslíte si, že když dáte jakékoliv potraviny do lednice, tak vám vydrží všechny déle čerstvé? Omyl. Některé potraviny nemají chlad rády a lednice jim...

Vícezrnný kváskový proteinový chléb (bez lepku, vegan)

Vláčný, měkkoučký, nadýchaný a díky kvásku příjemně nakyslý bezlepkový chléb. Obsahuje všechny potřebné aminokyseliny pro efektivní nabírání svalové hmoty a obecně výživu těla a...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Dýňový chléb z kvásku

Milujete dýně? Pak si zamilujete i tento po dýni lehce nasládlý chléb. My se celý rok těšíme, až začne sezóna dýní a budeme si...

Ořechový kváskový chléb

Máte doma letošní vlašské ořechy? Použijte je do domácího kváskového chleba! Není nad domácí vláčný a mokrý kváskový chléb s kousky křupavých vlašských ořechů....

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Celozrnný pšenično – žitný chléb se semínky

Pšenično - kváskový chléb, jaký peče Ajka peču poměrně často. Přidávám proto recept.

Bezlepkový semínkový chléb s rýží alias slaná bábovka

V posledních komentářích se objevily žádosti o recept na chutný bezlepkový chléb. Tento se velmi povedl, byl krásně nadýchaný a díky formě i atraktivní...

Celozrnný pšeničný kváskový chléb s kroupami

Pečivo není pro naše trávení úplně ideální, proto je dobré přidávat do těsta alespoň nějaké celé uvařené zrno, které může nahradit až polovinu mouky....

Strava a civilizační choroby – 3. díl

Tato přednáška s MUDr. Strnadelovou a Janem Zerzánem je o základu stravy, o tom, jak funguje naše trávení a co potřebuje pro správnou funkci. Vysvětlují, jaké potraviny...
Téma: vegan, fytáty, celistvé potraviny, sezóna jaro, umami chuť, knedlíky z vloček, trávicí problémy, ušlechtilá plíseň, antinutriční látky, jak udělat chleba, sezóna zima, Tamari, teffové vločky, müsli tyčinky, jogurt, domácí chléb, mléčné kvašení, rýže, kvas, sójová omáčka, pomazánky, svačiny, natto, obilí, snídaňová kaše, chleba z kvásku, quinoové vločky, obilovina, bio, hrušky, citron, česnek, pečené müsli, knedlíky, kaše, pohanka, kvašená zelenina, žitná mouka, vločkové sušenky, cukry, kvašení, dýňové semínko, chia semínka, rýžové vločky, Vladimíra Strnadelová, supermarkety, antinutrienty, citrusy, jak jíst na cestách, kmín, mahá koření, batáty, brambory, jídlo na cestách, jáhlová mouka, müsli, svačina, střevní mikrobiom, vločky, sýry, koláč, žito, fitness, ocet, granola, housky, placky¨lívance, slunečnice, ječmen, jak upéct chléb, zázvor, imunita, karbanátky, fit strava, flapjack, problémy s lepkem, celozrnné pečivo, káva, shoyu, jak upéct chleba, placky, pohanková mouka, jak použít vločky, dezerty, obezita, miso pasta, müsli tyčinka, Češi, co s sebou na výlet, droždí, jemné vločky, zavářka, kváskový chléb, bez mléka, vegan cestování, pohankové vločky, kvasinky, jak se stravovat na cestách, pivo, obilosiny, eating out, cukr, vlašské ořechy, karbenátky, vločky do polévky, pečivo z droždí, kroupy, dýně, žitné pečivo, slepené musli, kváskový chleba, vločková kaše, termoska, okurky, laktobacily, kvašený chléb, ovocné knedlíky, veganství, cibule, lednice, kukuřičná mouka, quinoa, Video, sušenky, fermentace, chia, vegan dovolená, sendvič, obiloviny, bílkoviny, kynuté těsto, špaldové vločky, bulky, koláče, česká klasika, ovesné vločky, bez lepku, sezóna podzim, kváskové pečivo, hubnutí, citróny, kynutí, chřipka, ovločková kaše, pšeničná mouka, svačinky, tortilla, bábovky, strava na cestách, bez laktózy

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?