Domů Téma Chleba

chleba

Zdravá strava a cestování – 1. díl (pečivo)

Rádi cestujete a přitom chcete jíst zdravě? Žádný problém! My také cestujeme rádi a často a v tomto našem vychytaném cestovatelském speciálu se s...

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Chléb z červené řepy

Vynikající chléb z těsta netradiční barvy :-) Barvou těsta se nenechte odradit, pečením se barva ztratí a chleba bude k nakousnutí.

Dýňový chléb z kvásku

Milujete dýně? Pak si zamilujete i tento po dýni lehce nasládlý chléb. My se celý rok těšíme, až začne sezóna dýní a budeme si...

Hnětený pšenično-žitný kváskový chléb

Výborný hnětený chleba jako koupený z obchodu. Díky kvásku je zdravý a velmi dobře stravitelný, a navíc domácí ještě teplý, nadýchaný a křupavý chleba......

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kukuřičný kváskový chléb

Pokud už nechcete kupovat nezdravé pečivo ze supermarketu, udělejte si domácí chlebík. Tento je díky kukuřičné mouce krásně nadýchaný.

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Těmto potravinám lednice škodí. Skladujete je správně?

Myslíte si, že když dáte jakékoliv potraviny do lednice, tak vám vydrží všechny déle čerstvé? Omyl. Některé potraviny nemají chlad rády a lednice jim...

Vícezrnný kváskový proteinový chléb (bez lepku, vegan)

Vláčný, měkkoučký, nadýchaný a díky kvásku příjemně nakyslý bezlepkový chléb. Obsahuje všechny potřebné aminokyseliny pro efektivní nabírání svalové hmoty a obecně výživu těla a...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Ořechový kváskový chléb

Máte doma letošní vlašské ořechy? Použijte je do domácího kváskového chleba! Není nad domácí vláčný a mokrý kváskový chléb s kousky křupavých vlašských ořechů....

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Celozrnný pšenično – žitný chléb se semínky

Pšenično - kváskový chléb, jaký peče Ajka peču poměrně často. Přidávám proto recept.

Bezlepkový semínkový chléb s rýží alias slaná bábovka

V posledních komentářích se objevily žádosti o recept na chutný bezlepkový chléb. Tento se velmi povedl, byl krásně nadýchaný a díky formě i atraktivní...

Celozrnný pšeničný kváskový chléb s kroupami

Pečivo není pro naše trávení úplně ideální, proto je dobré přidávat do těsta alespoň nějaké celé uvařené zrno, které může nahradit až polovinu mouky....

Strava a civilizační choroby – 3. díl

Tato přednáška s MUDr. Strnadelovou a Janem Zerzánem je o základu stravy, o tom, jak funguje naše trávení a co potřebuje pro správnou funkci. Vysvětlují, jaké potraviny...
Téma: cestování, knedlíky z vloček, skladování, lepek, herbicidy, okurky, jak udělat chleba, celozrnný chléb, kvašený chléb, IBS, vločky do polévky, kvašená zelenina, co s sebou na dovolenou, jak skladovat ovoce, složité sacharidy, sezóna podzim, bílá mouka, miso pasta, imunita, granola, kukuřičná mouka, chlebová mouka, červená řepa, brambory, jak použít vločky, slunečnicová semínka, mahá koření, sezóna jaro, Chléb z červené řepy, knedlík, pohanková mouka, fitness, avokádo, karbenátky, cizrnová mouka, organické potraviny, drobenka, jemné vločky, vločkové knedlíky, střevní mikroflóra, chléb, koláč, kvašení, sacharidy, original JJ, mléčné kvašení, supermarkety, shoyu, jak udělat chléb, chia semínka, vlašské ořechy, česká klasika, mikrobiom, trávení, dýňová semínka, jak upéct chléb, kvásek, hrušky, vločková kaše, glyfosát, kváskový chleba, strava na cestách, chleba, termoska, umami, video, chléb z kvásku, kvasinková infekce, veganské jídlo, pšeničné vločky, pohankové vločky, kynutí, laktobacily, jáhlová mouka, smoothie, slepené musli, česká kuchyně, kefír, nepečené cukroví, nadváha, fit strava, drobné vločky, glyfosáty, zázvor, Základní principy, kváskový chléb, problémy s lepkem, obilí, teffové vločky, Češi, káva, večeře, bílkoviny, jak upéct chleba, obilná káva, výlety, pickles, jak jíst na výletech, chia, lednice, ušlechtilá plíseň, sezóna zima, bez vajec, černé sezamové semínko, dráždivý tračník, crumble, celozrnný chleba, dnešní pšenice, plněné knedlíky, kaše, cibule, bílé pečivo, karbanátky, cizrna, bez laktózy, chleba z kvásku, slunečnicové semínko, domácí pečení, jablečný ocet, sezóna léto, quinoová mouka, pečivo z kvásku, müsli, alergie na mléko, tempeh, bábovky, pšenice, děti, knedlíky, sušenky, dýně, lievito madre, rýže, maso, top recepty, chřipka, střevní mikrobiom, maska, alkohol, víno, kyselina fytová, pivo, gluten, jednoduché cukry, vegan cestování, recepty a videa, alergie, batáty, citróny, Vladimíra Strnadelová

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?