Kroupy se zeleninou nebo kroupová kaše, záleží na vás, jak je upravíte, obě verze jsou skvělé.
Ingredience
pro 4 porce
  • 200 g menších ječných krup
  • 2 červené cibule
  • 200 g celeru
  • sůl
  • olej
  • Na ozdobu: klíčky, opražená semínka, zelený salát

Postup

  1. Kroupy propláchneme a necháme pár hodin namočené, můžeme i přes noc.
  2. Uvaříme ve čtyřnásobku vody s trochou soli do měkka.
  3. Než se nám uvaří kroupy, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, celer na menší kostičky.
  4. Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli, celer, sůl a restujeme do sklovata. Občas promícháme.
  5. Uvařené kroupy dáme na talíř, servírujeme s orestovanou zeleninou a listy polníčku.

Kombinujeme

  • Ke kroupám doporučujeme přidat kopeček kvašené zeleniny a ozdobit klíčky.
  • Kroupy můžete s trochou horké vody rozmixovat na kaši.

Obměna

Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta nebo dýně.

Děti

Kroupy se zeleninou můžete podávat dětem od 14 měsíců. Oleje a soli použijeme jen malinko.

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Celer nemám moc v oblibě,ale tuhle snídani zkusím. Syn miluje kroupy, chutnají mu více, než rýže. No je to chlap, chce něco kousavé, jako manžel, který mi před týdnem řekl, ať dám do rýže bezhluchý oves, že se mu líbí, jak křupe. A mně to docela vadí. Prostě chlapi to mají jinak 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo ještě nevíte o jádru
Další článekSemínkové krekry – rychlá chuťovka