- kus dýně hokkaido
- 1/2 cibule
- 1/2 natural tofu
- 1 lžíce oleje
- 60 g pohanky kroupa
- koření: koriandr mletý, pískavice, kurkuma, tymián (od každého trošku)
- sojová omáčka
- sůl
Jak připravit pohankové rizoto
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s větší špetkou soli.
- Přidáme na kostky nakrájené tofu a orestujeme.
- Vsypeme kostky dýně, zasypeme kořením, zastříkáme sojovou omáčkou a promícháme.
- Zalijeme vodou a dusíme do změknutí dýně.
- Vmícháme uvařenou pohanku, promícháme, případně ještě dochutíme.
- Podáváme.
Praktické
- Toto jídlo splňuje podmínky kompletního talíře, stačí přidat už jen například rukolu a trošku pickles.
Obměna
- Koření můžeme různě měnit. Můžeme třeba nasypat kari, nebo vyměnit tymián za libeček, provensálské aj. Pískavici můžeme vynechat.
- Místo tofu můžeme dát tempeh, seitan nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu (doporučujeme třeba cizrnu).
- Dýně se dá nahradit batátem nebo mrkví.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let. Pro mladší ubereme na dochucovadlech.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Rychlá večeře pro páteční večer 🙂
Nekonečné množství variací různých rizot na webu Jíme Jinak je moc fajn 😀
Dnes ve variaci s uzeným temphem.