Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.

Ingredience
6-7 porcí
  • 120 g kaštanové mouky
  • 700 ml rýžového mléka
  • vanilka
  • 12 datlí
  • lískové oříšky
  • 2 jablka
  • hřebíček
  • skořice
  • voda
  • rýžový sirup
  • 30 g hořké vysokoprocentní čokolády

Jak připravit Podzimní kaštanový pudink

  1. Do mixéru nasypejte kaštanovou mouku, přidejte datle, vanilku, mléko a rozmixujte. Směs přendejte do hrnce a vařte, dokud krém nezhoustne. Po celou dobu míchejte, aby se krém nepřipálil a neudělaly se žmolky. Pokud ho chcete velmi jemný, po uvaření ho ještě rozšlehejte elektrickým šlehačem.
  2. Rozdělte krém do pohárků.
  3. Rozpusťte čokoládu v troše horké vody, pořádně jí vymíchejte. Čokoláda nemusí být příliš hustá, lepší je tekutější.
  4. Polijte krém čokoládou.
  5. Do kastrůlku dejte hřebíček, kus skořice, vodu a nakrájená jablka. Vařte do změknutí jablek. Pokud jsou jablka kyselejší, ke konci varu vmíchejte trochu rýžového sirupu.
  6. Jablka dejte do pohárků navrch krému a ozdobte lískovými oříšky.

Praktické

  • Krém je dobrý i vychlazený, což se hodí na teplé dny místo zmrzliny, ale jelikož je to krém podzimní, doporučuji konzumovat vlažný nebo ještě teplý.

Obměna

  • Můžete použít i hrušky nebo jiné podzimní ovoce.
  • Místo lískových oříšků můžete ozdobit mandlí nebo vlašskými ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na tvrdé oříšky, bez čokolády jej můžete dávat už dětem od roka i dříve, pokud už jedí ovoce.

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

10 kg dole a krevní testy v normě (Jarmila, 57 let)

Jarmila: Ahoj všem, :-) , Jíme jinak určitě sdílím...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Operace žíly není třeba a menstruační bolesti jsou pryč (Jana)

Jana: Milá, nejmilejší Evi, má žíla je ve velice...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Zíksla jsem správné návyky a ploché bříško (Kristýna)

Kristýna: Moc děkuji za kurz, tobě Evi, i všem...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Ekzém je nenávratne preč (Jana)

Jana: Jarná očista pomaly končí a ja mám radosť,...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...
  1. Teď jsem dezert dovařila pro celou rodinu. Dala jsem datlovou pastu a madlové mléko, které jsem měla jako jediné po ruce, a chutná to výtečně :o). I děti tentokrát dlabou bez jakýchkoli připomínek :o)). Děkuji, Vierko. Máte krásné recepty.

  2. Zdravím všechny. Nadchl mě jeden recept ,tedy všechny jsou úžasné. Pohár z kaštanové mouky. Mám otázku v Lidlu teď prodávají kaštany čerstvé. Chtěla bych je použit. Nevíte jak se tepelné přípraují? Děkuji. Nikdy jsem je nejedla a pak jak ochutit?

  3. Vierko, já mám TAk ráda Vaše recepty! Ono je poznat, že jídlo je pro Vás svátek. Máte všechno tak pěkně promyšlené a je úplně jasné, že Vám každý talíř udělá radost :-) Když potřebuju nasytit rodinu (se dvěma kluky v růstovém spurtu), vaříme podle Evičky. A když si chci udělat radost z každého sousta a jsem buď sama nebo s manželem, pak ráda připravím něco od Vás. Jste velkou inspirací. Ale aby to nevypadalo, že kluky odbývám! Zítra budou mít tyto nádherné pohárky :-) Moc Vám děkuju.

    • To by si, Janko, nikdo nemyslel, že je odbýváš! Vaříš pro rodinu skvělá jídla 👍 Však my ti rozumíme, jak to myslíš. 😉

    • Janka, mě zase těší, že se vám to líbí. Tady na JJ je tolik receptů, že jde hlava kolem a každý má možnost si vybrat co ho zrovna zaujme. Eva udělala z tohoto webu opravdu království a nemluvím jen o receptech. Tolik informací, videí, to snad ani nikde jinde neexistuje.

  4. Zobrazit všech 15 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní duet
Další článekPodzimní fazolová omáčka s dýní a rýží basmati s quinoou (kompletní talíř)