- 120 g kaštanové mouky
- 700 ml rýžového mléka
- vanilka
- 12 datlí
- lískové oříšky
- 2 jablka
- hřebíček
- skořice
- voda
- rýžový sirup
- 30 g hořké vysokoprocentní čokolády
Jak připravit Podzimní kaštanový pudink
- Do mixéru nasypejte kaštanovou mouku, přidejte datle, vanilku, mléko a rozmixujte. Směs přendejte do hrnce a vařte, dokud krém nezhoustne. Po celou dobu míchejte, aby se krém nepřipálil a neudělaly se žmolky. Pokud ho chcete velmi jemný, po uvaření ho ještě rozšlehejte elektrickým šlehačem.
- Rozdělte krém do pohárků.
- Rozpusťte čokoládu v troše horké vody, pořádně jí vymíchejte. Čokoláda nemusí být příliš hustá, lepší je tekutější.
- Polijte krém čokoládou.
- Do kastrůlku dejte hřebíček, kus skořice, vodu a nakrájená jablka. Vařte do změknutí jablek. Pokud jsou jablka kyselejší, ke konci varu vmíchejte trochu rýžového sirupu.
- Jablka dejte do pohárků navrch krému a ozdobte lískovými oříšky.
Praktické
- Krém je dobrý i vychlazený, což se hodí na teplé dny místo zmrzliny, ale jelikož je to krém podzimní, doporučuji konzumovat vlažný nebo ještě teplý.
Obměna
- Můžete použít i hrušky nebo jiné podzimní ovoce.
- Místo lískových oříšků můžete ozdobit mandlí nebo vlašskými ořechy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na tvrdé oříšky, bez čokolády jej můžete dávat už dětem od roka i dříve, pokud už jedí ovoce.
Komentáře
Teď jsem dezert dovařila pro celou rodinu. Dala jsem datlovou pastu a madlové mléko, které jsem měla jako jediné po ruce, a chutná to výtečně :o). I děti tentokrát dlabou bez jakýchkoli připomínek :o)). Děkuji, Vierko. Máte krásné recepty.
Zdravím všechny. Nadchl mě jeden recept ,tedy všechny jsou úžasné. Pohár z kaštanové mouky. Mám otázku v Lidlu teď prodávají kaštany čerstvé. Chtěla bych je použit. Nevíte jak se tepelné přípraují? Děkuji. Nikdy jsem je nejedla a pak jak ochutit?