- 120 g kaštanové mouky
- 700 ml rýžového mléka
- vanilka
- 12 datlí
- lískové oříšky
- 2 jablka
- hřebíček
- skořice
- voda
- rýžový sirup
- 30 g hořké vysokoprocentní čokolády
Jak připravit Podzimní kaštanový pudink
- Do mixéru nasypejte kaštanovou mouku, přidejte datle, vanilku, mléko a rozmixujte. Směs přendejte do hrnce a vařte, dokud krém nezhoustne. Po celou dobu míchejte, aby se krém nepřipálil a neudělaly se žmolky. Pokud ho chcete velmi jemný, po uvaření ho ještě rozšlehejte elektrickým šlehačem.
- Rozdělte krém do pohárků.
- Rozpusťte čokoládu v troše horké vody, pořádně jí vymíchejte. Čokoláda nemusí být příliš hustá, lepší je tekutější.
- Polijte krém čokoládou.
- Do kastrůlku dejte hřebíček, kus skořice, vodu a nakrájená jablka. Vařte do změknutí jablek. Pokud jsou jablka kyselejší, ke konci varu vmíchejte trochu rýžového sirupu.
- Jablka dejte do pohárků navrch krému a ozdobte lískovými oříšky.
Praktické
- Krém je dobrý i vychlazený, což se hodí na teplé dny místo zmrzliny, ale jelikož je to krém podzimní, doporučuji konzumovat vlažný nebo ještě teplý.
Obměna
- Můžete použít i hrušky nebo jiné podzimní ovoce.
- Místo lískových oříšků můžete ozdobit mandlí nebo vlašskými ořechy.
Děti
- Veganský dezert vhodný pro děti od 2 let, ale pozor na tvrdé oříšky, bez čokolády jej můžete dávat už dětem od roka i dříve, pokud už jedí ovoce.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Vierko, opět úžasný recept! Mouku jsem si udělala sama usušením z nadrobno rozmixovaných syrových jedlých kaštanů. Mléko jsem měla makové, tak jsem ho naředila, aby mi nepřebíjelo tu skvělou kaštanovou chuť. Jinak vše podle receptu. Děkuji za inspiraci.😊👍
Vierko, díky za skvělý recept! Inspirovala jsi mne vyzkoušet kaštany!
S úpravami dneska připraveno z pečených loupaných kaštanů takto: 100 g pečené loupané kaštany (Albert), 250 ml ovesného mléka, 2 datle medjool, špetka soli, trocha vanilky a skořice. Rozmixovat ve vysokorychlostním mixéru. Čokoláda rozpuštěná se dvěmi lžícemi kokosového mléka. Zdobené praženými mandlovými plátky a sušeným zázvorem.
Neuvěřitelně chutné, sladké jen tak akorát.