Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.

Ingredience
6-7 porcí
  • 120 g kaštanové mouky
  • 700 ml rýžového mléka
  • vanilka
  • 12 datlí
  • lískové oříšky
  • 2 jablka
  • hřebíček
  • skořice
  • voda
  • rýžový sirup
  • 30 g hořké vysokoprocentní čokolády

Jak připravit Podzimní kaštanový pudink

  1. Do mixéru nasypejte kaštanovou mouku, přidejte datle, vanilku, mléko a rozmixujte. Směs přendejte do hrnce a vařte, dokud krém nezhoustne. Po celou dobu míchejte, aby se krém nepřipálil a neudělaly se žmolky. Pokud ho chcete velmi jemný, po uvaření ho ještě rozšlehejte elektrickým šlehačem.
  2. Rozdělte krém do pohárků.
  3. Rozpusťte čokoládu v troše horké vody, pořádně jí vymíchejte. Čokoláda nemusí být příliš hustá, lepší je tekutější.
  4. Polijte krém čokoládou.
  5. Do kastrůlku dejte hřebíček, kus skořice, vodu a nakrájená jablka. Vařte do změknutí jablek. Pokud jsou jablka kyselejší, ke konci varu vmíchejte trochu rýžového sirupu.
  6. Jablka dejte do pohárků navrch krému a ozdobte lískovými oříšky.

Praktické

  • Krém je dobrý i vychlazený, což se hodí na teplé dny místo zmrzliny, ale jelikož je to krém podzimní, doporučuji konzumovat vlažný nebo ještě teplý.

Obměna

  • Můžete použít i hrušky nebo jiné podzimní ovoce.
  • Místo lískových oříšků můžete ozdobit mandlí nebo vlašskými ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na tvrdé oříšky, bez čokolády jej můžete dávat už dětem od roka i dříve, pokud už jedí ovoce.

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Ta jídla jsou VYNIKAJÍCÍ (Ivana)

Ivana: Hezký den, musím říct, že jsem obědy a...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...
  1. Vierko, já mám TAk ráda Vaše recepty! Ono je poznat, že jídlo je pro Vás svátek. Máte všechno tak pěkně promyšlené a je úplně jasné, že Vám každý talíř udělá radost :-) Když potřebuju nasytit rodinu (se dvěma kluky v růstovém spurtu), vaříme podle Evičky. A když si chci udělat radost z každého sousta a jsem buď sama nebo s manželem, pak ráda připravím něco od Vás. Jste velkou inspirací. Ale aby to nevypadalo, že kluky odbývám! Zítra budou mít tyto nádherné pohárky :-) Moc Vám děkuju.

    • To by si, Janko, nikdo nemyslel, že je odbýváš! Vaříš pro rodinu skvělá jídla 👍 Však my ti rozumíme, jak to myslíš. 😉

    • Janka, mě zase těší, že se vám to líbí. Tady na JJ je tolik receptů, že jde hlava kolem a každý má možnost si vybrat co ho zrovna zaujme. Eva udělala z tohoto webu opravdu království a nemluvím jen o receptech. Tolik informací, videí, to snad ani nikde jinde neexistuje.

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek10 týdnů s Jíme Jinak mi vrátilo svobodu (Marie, 50 let)
Další článekPohanková bramboračka s houbami