- 1 vrchovatý hrnek vařené cizrny
- 1 hrnek pokrájeného manga
- 1 lžička indického kari (viz praktické)
- 1 plná lžíce kešu másla
- sůl
- špetka římského kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
- 80-100 ml aquafaby
- na ozdobení : limetová šťáva, koriandr, olivový olej, kousky manga nebo dle chuti.
Jak připravit hummus mango curry
- Všechny ingredience kromě aquafaby dáme do mixéru a mixujeme.
- Postupně přiléváme aquafabu dle požadované konzistence.
- Hummus mixujeme, dokud nebude zcela hladký a krémový.
Praktické
- Co se týče směsí koření (indické kari), čtěte inf a vybírejte to, které má čisté složení bez glutamanu.
Obměna
- Pokud máte rádi, přidejte si trošku čerstvého česneku.
Děti
- S menším množstvím soli a koření vhodné pro děti od 2 let.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Až se mě poštěstí koupit nějaké pěkné mango, určitě udělám. Tyhle krémy mám moc ráda. To s tím olivovým olejem je mě to divné, já používám už jen olivový olej prakticky do všeho, protože máme náš, ale hořkost jsem nikde nikde nenašla..A hummus dělám často.
Mango hummus je pro zpestření fajn.
Jen Arabové nás učili, že se to nikdy nemixuje s olivacem, protože hořkne, takže jím polévají hummus jen navrch ..