Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Hummus mango curry

Uvařeno
bez lepku

Zlákalo vás v obchodě mango? Udělejte si z něj hummus. Během teplých dnů je to skvěle zpestření jídelníčku. Skvěle se hodí třeba k celozrnným tortillám.

Ingredience

  • 1 vrchovatý hrnek vařené cizrny
  • 1 hrnek pokrájeného manga
  • 1 lžička indického kari (viz praktické)
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • sůl
  • špetka římského kmínu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80-100 ml aquafaby
  • na ozdobení : limetová šťáva, koriandr, olivový olej, kousky manga nebo dle chuti.

Jedna lékařka se divila, že  takovými výsledky vůbec chodím, druhá mi řekla, že takové bolesti mít nemůžu. Dostala js...

Jak připravit hummus mango curry

  1. Všechny ingredience kromě aquafaby dáme do mixéru a mixujeme.
  2. Postupně přiléváme aquafabu dle požadované konzistence.
  3. Hummus mixujeme, dokud nebude zcela hladký a krémový.

Praktické

  • Co se týče směsí koření (indické kari), čtěte inf a vybírejte to, které má čisté složení bez glutamanu.

Obměna

  • Pokud máte rádi, přidejte si trošku čerstvého česneku.

Děti

  • S menším množstvím soli a koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Až se mě poštěstí koupit nějaké pěkné mango, určitě udělám. Tyhle krémy mám moc ráda. To s tím olivovým olejem je mě to divné, já používám už jen olivový olej prakticky do všeho, protože máme náš, ale hořkost jsem nikde nikde nenašla..A hummus dělám často.

Mango hummus je pro zpestření fajn.
Jen Arabové nás učili, že se to nikdy nemixuje s olivacem, protože hořkne, takže jím polévají hummus jen navrch ..

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Luxusní karamelový sladký krém (na palačinky nebo cukroví)

Tento luxusní sladký krém chutná jako karamel a neuvěříte, že je v něm cizrna! Je výborný jen tak na lžičku, k promazání cukroví nebo palačinek. Zkuste nab...

Cizrnovo-batátové pyré s pažitkou

Jednoduché pyré z batátů a cizrny je raz dva hotové. Chutí připomíná bramborovou kaši, ale můžete si ho udělat ostřejší nebo dochutit jako hummus. Perfektn...

Jáhlové kuličky nejen na párty

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finge...

Seitan Kung Pao

Naprostá klasika asijské kuchyně ve zdravější podobě bez masa. Při jeho přípravě využijeme typických letních plodů a zeleniny – vychutnejme si paprik...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Pekanová kolečka bez lepku

Rychlý, stručný a jednoduchý. Tak přesně takový je tento recept na pekanová kolečka, ktera vytvoříte cobydup.