Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Hummus mango curry

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku

Zlákalo vás v obchodě mango? Udělejte si z něj hummus. Během teplých dnů je to skvěle zpestření jídelníčku. Skvěle se hodí třeba k celozrnným tortillám.

Ingredience

  • 1 vrchovatý hrnek vařené cizrny
  • 1 hrnek pokrájeného manga
  • 1 lžička indického kari (viz praktické)
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • sůl
  • špetka římského kmínu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80-100 ml aquafaby
  • na ozdobení : limetová šťáva, koriandr, olivový olej, kousky manga nebo dle chuti.

Ráda bych také přispěla svým krátkým příběhem, abych možná trochu pomohla těm, kteří mají podobné pocity  jako já, že...

Jak připravit hummus mango curry

  1. Všechny ingredience kromě aquafaby dáme do mixéru a mixujeme.
  2. Postupně přiléváme aquafabu dle požadované konzistence.
  3. Hummus mixujeme, dokud nebude zcela hladký a krémový.

Praktické

  • Co se týče směsí koření (indické kari), čtěte inf a vybírejte to, které má čisté složení bez glutamanu.

Obměna

  • Pokud máte rádi, přidejte si trošku čerstvého česneku.

Děti

  • S menším množstvím soli a koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
21. 3. 2024

Vynikající, lahoda! 😋 Původně jsem chtěla vařit mango kari, ale zjistila jsem, že nemám doma tofu, tak jsem zkusila aspoň tenhle hummus a jsem moc ráda! 😍

Až se mě poštěstí koupit nějaké pěkné mango, určitě udělám. Tyhle krémy mám moc ráda. To s tím olivovým olejem je mě to divné, já používám už jen olivový olej prakticky do všeho, protože máme náš, ale hořkost jsem nikde nikde nenašla..A hummus dělám často.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špagety narůžovo

Červená řepa je zdravá a úžasně univerzální surovina. Dá se připravit na tisíc způsobů. Tento recept je rychlý a kombinace řepy a těstovin je skvělá.

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Seitan Kung Pao

Naprostá klasika asijské kuchyně ve zdravější podobě bez masa. Při jeho přípravě využijeme typických letních plodů a zeleniny – vychutnejme si paprik...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Fazolový hummus s pečenou mrkví

Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.